Najprestižnija poslovna nagrada u zemlji: Ovo je petoro nominiranih za titulu Gospodarstvenika godine

Autor: Poslovni dnevnik , 31. listopad 2018. u 08:22
Foto: Pixsell

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh.

Poslovni dnevnik i Večernji list i ove godine dodjeljuju najprestižnije poslovne nagrade u zemlji. Titulu Gospodarstvenika i Gospodarskog događaja godine ponijet će najuspješniji i najjači gospodarstvenik i događaj u Hrvatskoj, čije poslovanje ili snažan utjecaj presudno utječu na gospodarska kretanja u zemlji, ali i mijenjaju ustaljenu gospodarsku i društvenu klimu. Nominirani za gospodarstvenika godine su: Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere, Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke, Ante Vlahović, predsjednik Uprave Adris grupe, Đuro Horvat, predsjednik Uprave Tehnixa i Marica Vidaković, prokuristica Kraša.

U konkurenciji za gospodarski događaj godine nominirani su: nagodba vjerovnika u Agrokoru, početak gradnje Pelješkog mosta, ostvarenje suficita proračuna opće države, promjene u poreznom sustavu te nominalni rast gospodarstva iskazan kroz bruto društveni proizvod.

Pri nominaciji kao i pri izboru žiri se vodio prema pet osnovnih kriterija: izvrsnost u poslovanju, natprosječni poslovni rezultati, uspješan investicijski projekt, otvaranje novih radnih mjesta te izvozni uspjeh. Odabranih pet gospodarstvenika i gospodarskih događaja bit će ponuđeni na glasanje čitateljima Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika. Oni s najviše glasova ponijet će titulu najboljih. Čitatelji obiju novina i stručni žiri lani su gospodarstvenikom godine proglasili čelnika Valamar Riviere Željka Kukurina, dok je gospodarski događaj godine bilo odobrenje sredstava za Pelješki most. Stručni žiri nagradio je inovatora i poduzetnika Matu Rimca dok su događajem godine proglašeni rezultati lanjske turističke sezone.

NOMINACIJE
Gospodarstvenici:
1. Marica Vidaković
2. Đuro Horvat
3. Ante Vlahović
4. Željko Kukurin
5. Marin Pucar

Događaj:
1. Nagodba vjerovnika u Agrokoru
2. Početak gradnje Pelješkog mosta
3. Suficit proračuna opće države
4. Porezna reforma
5. Rast BDP-a

John Gasparac, predsjednik uprave PwC-a u Hrvatskoj, jednog od partnera projekta izjavio je: “Pridružujemo se već treću godinu projektu “Gospodarstvenik godine” jer smatramo ovaj projekt gospodarskim događajem godine. Već godinama surađujemo s Večernjim listom i Poslovnim dnevnikom na ovom projektu jer smo prepoznali njegovu vrijednost u činjenici da pažnju i interes javnosti preusmjerava s politike na gospodarstvo i gospodarstvenike. I mi smo svjesni svoje uloge u društvu kao promotora uspješnosti i izvrsnosti u poslovanju, a ovaj projekt promiče iste vrijednosti.

Upravo zato ponovno podržavamo ovaj događaj, dajući tako svoj doprinos izvrsnosti u poslovanju jer upravo ona jest ono čemu težimo i u što kontinuirano ulažemo, nastojeći aktivno sudjelovati u izgradnji povjerenja u društvu i rješavanju važnih problema. Pozdravljamo inicijativu poput ove jer isticanjem pozitivnih primjera u našem gospodarstvu svi zajedno potičemo izgradnju kvalitetnijeg gospodarstva u Hrvatskoj, a time i društva u cjelini.”

Komentari (4)
Pogledajte sve

Ja ću glasati za prvonominiranu gospodarstvenicu Maricu Vidaković i prvonominirani događaj Nagodba vjerovnika u Agrokoru.
Ipak sam ja dioničarka Leda.

zanimljivo da su među nominiranima i neki koji su spržili stotine milijuna kuna pozajmicama agrokoru?!?

Hahaha koja šarada! Nedostaje knjiga Martine Dalić kao događaj godine! Trebali bi uvesti i nagradu: “Štetočina godine”

New Report

Close