Pernar obilazi škole i fotografira se s učenicima, roditelji zabrinuti, sve istražuje i policija

Autor: Poslovni.hr , 28. listopad 2023. u 11:14
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ozbiljno ovo shvaćaju roditelji. Tri prijave stigle su na adresu Pravobraniteljice za djecu. Prijavu je zaprimila i Agencija za zaštitu podataka. Ima li tu elemenata kaznenog djela, sve istražuje i policija. Na slučaj su se osvrnuli i iz Grada Zagreba.

Dio roditelja i javnosti, ali i Grad Zagreb zgrožen je ponašanjem i aktivnostima bivšeg saborskog zastupnika, aktivista i nesuđenog svjedoka u Zambiji, Ivana Pernara. Sve je počelo još u rujnu kada je uskakanjem u protokole gradonačelnika i “trolanjem” od otvorenja kružnog toka na Trešnjevki ponovno dospio u javni prostor.

No, trolanje Tomislava Tomaševića očito nije zadovoljilo bivšeg borca protiv deložacija pa je sada nastavio objavama po društvenim mrežama angažirati maloljetnu djecu da mu šalju snimke i fotografije. Pernar je u međuvremenu, iz nekog razloga, postao junak dijelu učenika pa je krenuo i u obilaske škola po Zagrebu gdje neovlašteno snima i fotografira djecu. Jučer ujutro je bio i ispred Gimnazije i Tehničke škole.

– Ja sam izašla kad je počeo odmor oko 10:10 i već je bilo hrpa učenika oko njega i on se već počeo slikati sa njima – kazala je Dnevniku Nove TV učenica.

– Tu je pomutnja bila vani i buka zaključali su bili vrata škole i mi vidjeli gospon Pernar došao i ništa počeo se slikati tu bila rulja ljudi oko njega učenika – dodao je drugi učenik.

Na društvenim mrežama najavio je učenicama svoj dolazak. Pohvalio se da je obišao već šest škola i poručio: “Cilj mi je obići sve škole u Zagrebu i okolici jer su mlade generacije nosioci društvenih promjena“. Ravnatelji kažu ruke su im vezane jer Pernar to izvodi ispred škola na javnoj površini.

– Mislim da je izuzetno opasno. Nemam ništa protiv normalne kampanje, ali mislim da je ovakav način apsolutno neprimjeren i da nije dobar pogotovo prema maloj djeci to je apsolutno neprimjereno. Čuo sam čak da ih časti pićem, picom da ih negdje vodi – rekao je Vjekoslav Ditrih, ravnatelj I. Tehničke škole Tesla.

Ozbiljno ovo shvaćaju roditelji. Tri prijave stigle su na adresu Pravobraniteljice za djecu. Prijavu je zaprimila i Agencija za zaštitu podataka. Ima li tu elemenata kaznenog djela, sve istražuje i policija. Na slučaj su se osvrnuli i iz Grada Zagreba.

– Zgroženi smo takvim ponašanjem i smatramo ga nedopustivim i skandaloznim. Neovlaštenim ulaskom i održavanjem političkih i drugih aktivnosti u prostorima i dvorištima škola s ciljem osobne i političke promocije, uz neovlašteno snimanje i javno objavljivanje fotografija maloljetne djece i učenika, g. Pernar ugrožava njihova prava i sigurnost te krši niz zakonskih propisa i odredbi – poručili su iz Grada.

Od policije i drugih nadležnih tijela očekujemo brzu reakciju i postupanje u skladu s ovlastima, dodaju u gradu i apeliraju na političare i sve druge osobe da djecu i učenike, a posebice u prostorima škola i vrtića, ne zlorabe u svrhu osobne i političke promocije.

Komentirajte prvi

New Report

Close