PBZ upozorava na novu prevaru: Odmah obrišite ovu poruku!

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2023. u 11:27
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Zahvaljujemo na suradnji”, piše u objavi.

Privredna banka Zagreb poslala je važno upozorenje svojim korisnicima. Naime, na svom službenom profilu na Facebooku klijente obavještavaju da se šire lažne e-mail poruke banke.

“Skrećemo pozornost da se pojavila nekolicina slučajeva lažnih e-mail poruka koje na prvi pogled izgledaju kao da ih je poslala Privredna banka Zagreb d.d.. Lažne poruke dolaze od lažnog pošiljatelja ‘PBZ <pbz365@pbz.hr>za subject/predmet/naziv imaju: „Vaš račun će uskoro biti zatvoren.!!’, a sadrže poveznicu unutar maila koja vodi na stranicu koja NIJE povezana sa Privrednom bankom Zagreb”, priopćili su iz PBZ-a.</pbz365@pbz.hr>

Iz banke naglašavaju da takve e-mail poruke nije poslala Privredna banka Zagreb d.d. i da se radi o prijevarnim porukama.

“Molimo da ni u kojem slučaju ne otvarate poveznicu sadržanu u takvoj poruci i e-mail obavezno obrišite. Dodatno, napominjemo da klijenti ni u kojem slučaju ne upisuju svoje osobne te ostale osjetljive podatke (podaci o broju kartice, CVV i sl.) u polja za upis na stranicama do kojih su došli putem poveznica iz sumnjivih mailova. Zahvaljujemo na suradnji”, piše u objavi.

Komentirajte prvi

New Report

Close