PBZ nije dužan osigurati nove kartice American Express, ali postoji način kako možete doći do njih

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2019. u 09:07
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Što ako netko želi i dalje koristiti American Express?

Svi korisnici American Expressa u Hrvatskoj do kraja ove godine mogu koristiti svoje kartice, nakon čega će biti zamijenjene Visom. Što ako netko želi i dalje koristiti American Express?

'PBZ Card bio je izdavatelj kartica American Express u Hrvatskoj, koje se mogu koristiti do kraja ove godine. U skladu s odlukom kompanije American Express o napuštanju licencnog modela poslovanja u zemljama EU-a, PBZ Card više ne izdaje kartice American Express niti je u mogućnosti svojim korisnicima osigurati karticu American Express drugog izdavatelja izvan RH', poručuju i objašnjavaju iz PBZ-a za tportal kako do Amexa.

'Ako neki korisnik i dalje želi karticu American Express, može je zatražiti izravno od kompanije American Express u zemlji u kojoj American Express izdaje kartice osobama iz drugih zemalja. U tom slučaju korisnik podliježe pravilima zemlje u kojoj se izdaje kartica i ulazi u novi ugovorni odnos s tim izdavateljem i, naravno, mora zadovoljiti uvjete tog izdavatelja te navedeno nije u nadležnosti PBZ Carda.'

U PBZ-u kažu i da su svim klijentima osigurali kartice Visa, koje imaju sve, pa čak i dodane pogodnosti u odnosu na Amex.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Amex najveće smeće od kartice koju sam ikada koristio. Nije prihvaćena na pola prodajnih mjesta u Hr a da je govorim u Europi. Pogodnosti nikakve korištenja. Međutim u Americi je već druga stvar, loungevi, hoteli, taksi besplatno ili uz velike popuste. Kada su je već prodavali po Hrvatskoj mogli su ubaciti neke pogodnosti i za nas domoroce.

New Report

Close