PBZ Card ponovno otvorio kreditiranje putem AmEx-a

Autor: Ana Blašković , 27. svibanj 2018. u 22:00
PBZ Card nudi do 51.000 kuna gotovinskog kredita na otplatu putem kartice/Davor Javorović/PIXSELL

Tko će i pod kojim uvjetima izdavati kartice American Express nakon 2019. kad PBZ Card izgubi ekskluzivnu franšizu, ostaje nepoznanica.

Nakon što je početkom godine PBZ Card zaustavio kreditiranje putem American Express kartica, slučajno ili ne, baš nakon odluke globalne kartičarske kuće da promijeni poslovni model u Europi, odnedavno je taj oblik zaduživanja ponovno moguć.

Na nositelje American kartica prošlog tjedna stiglo je pismo u kojem ih PBZ Card obavještava da kao posrednik za Privrednu banku Zagreb nudi od 5001 do 51.000 kuna gotovinskog kredita u kunama s otplatom putem kartice na rok do 60 mjeseci. Iz PBZ Carda poručili su na upit Poslovnog dnevnika da je zastoj bio samo privremen te da od travnja ponovno odobravaju gotovinske kredite. 

"Ti krediti bili su samo privremeno obustavljeni radi provođenja tehnološke prilagodbe sustava novim uvjetima za kredite putem kartica i elemenata ugovora (promjene kamatne stope i naknade, koje su sada povoljnije za korisnike)", kaže Mladenka Dubravac iz PBZ Carda dodajući da se iznosi zajmova odobravaju ovisno o procijenjenoj kreditnoj sposobnosti klijenta."Naglašavamo da privremeno neodobravanje navedenih kredita nije imalo nikakve veze s odlukom American Expressa o napuštanju licencnog modela poslovanja u Europskoj uniji". ističe Dubravac. 

Ostaju sve pogodnosti
Prema njezinim riječima, korisnici American Express kartica koje je izdao PBZ Card, svoje će kartice moći koristiti do 31. prosinca 2019. (kao što je bilo i ranije objavljeno). Također, bit će im omogućeno da i nakon tog datuma sve svoje obaveze, bez obzira kada je potrošnja nastala, je li riječ o obročnoj otplati bez kamata i naknada, potrošačkim i gotovinskim kreditima te drugim pogodnostima kontinuirano podmiruju prema ugovorenoj dinamici.

U pismu klijentima koje potpisuje Tomislav Papac, izvršni direktor sektora upravljanja kartičnim portfeljem i razvoja odnosa s klijentima, stoji da je kamatna stopa na gotovinske kredite 7,4 posto godišnje i fiksna je cijeli period otplate, dok se efektivna kreće od 8,22 posto za petogodišnju otplatu do 8,97 posto za rok otplate od 24 mjeseca.

Pravovremeno će izvijestiti
Tko će i pod kojim uvjetima izdavati kartice nakon 2019. kad PBZ Card izgubi ekskluzivnu franšizu, ostaje nepoznanica. "PBZ grupa ostaje snažno fokusirana na kartično poslovanje i dalje će biti usmjerena na izvrsnost i inovativnost u pružanju kartičnih usluga, a o svim daljnjim relevantnim promjenama pravovremeno ćemo izvijestiti javnost", poručuju. Do zaključenja broja u petak odgovor nismo dobili niti iz europskog centra AmExa u Londonu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close