Pazite da ne postanete žrtva prijevare. Ove podatke o svojoj kartici nikada nemojte dijeliti

Autor: Poslovni.hr , 02. svibanj 2023. u 11:12
foto: pixabay

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 27. travnja, 51-godišnjakinja je prijavila prijevaru.

Prilikom online kupovine treba biti prilično oprezan koje podatke dijelite kako ne biste postali žrtva prijevare. Policijska uprava Brodsko-posavska ponovno je pozvala građane na oprez pri online kupnji zbog još jedne prevare u nizu.

U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje, dana 27. travnja, 51-godišnjakinja je prijavila prijevaru.

Naime, oštećena je putem društvene mreže oglasila prodaju određenih predmeta, nakon čega ju je kontaktirala nepoznata osoba navodno zainteresirana za kupnju. Neznanac je 51-godišnjakinji poslao poveznicu u koju je ista upisala svoje osobne podatke i podatke bankovnog računa uključujući sigurnosni kod, a nakon kojega joj je sa računa „skinut“ iznos od nekoliko tisuća eura i proslijeđen na nepoznati bankovni račun.

Policijski službenici nastavljaju sa kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela računalne prijevare, te su zaprimili kaznenu prijavu od oštećene koju će uz posebno izvješće proslijediti Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

“Građani, budite oprezni te nikada i nikome ne dijelite osobne podatke, podatke o svojoj bankovnoj kartici, niti sigurnosni CVC/CVV broj.

Podsjećamo da je kupcu prilikom prodaje dovoljan samo vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun”, poručuju iz policije.

Komentirajte prvi

New Report

Close