Pavičić Vukičević iskoristiti će pravo na šest mjeseci dužnosničke plaće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 04. lipanj 2021. u 15:09
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Istaknula je da je razgovor s Tomaševićem bio “kolegijalan” te dodala da će novi gradonačelnik dobiti uvid u cjelokupno poslovanje grada. 

Bivša obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević izjavila je u petak da je nakon današnje primopredaje izvršne vlasti, otvorila mogućnost za naknadu dužnosničke plaće, koju ima prema zakonu.

“Ja sam dosad svake četiri godine mijenjala i radno mjesto i lokaciju rada. Otvorila sam tu mogućnost 6+6 mjeseci kao dužnosnik”, kazala je Pavičić Vukičević za N1.

Pavičić Vukičević u petak je predala izvršnu vlast novoizabranog gradonačelniku Zagreba, Tomislavu Tomaševiću, a na održanom sastanku, predala mu je opsežna izvješća, među kojima je i ono o izvršenju proračuna za 2020. godinu.

Istaknula je da je razgovor s Tomaševićem bio “kolegijalan” te dodala da će novi gradonačelnik dobiti uvid u cjelokupno poslovanje grada.

Pavičić Vukičević je kazala da je Grad Zagreb prošlu 2020. godinu završio s 90 milijuna kuna minusa, no istaknula da zaduženje na godišnjoj razini uvijek ide uz suglasnost Ministarstva financija te da nikad ne prelazi 20 posto proračuna, a da je zaduženje Zagreba do 2035. iznosi dvije milijarde kuna.

Poručila je i da u Gradskoj upravi, ne radi nitko tko nije prošao postupak javnog natječaja.

“To je postupak koji traje šest mjeseci, u kojem se provjeravaju i diplome i drugi dokumenti i da je to postupak koji će morati poštovati i novi gradonačelnik”, rekla je.

Komentirajte prvi

New Report

Close