Patafta najavljuje preuzimanje svih dionica Čateksa

Autor: Božica Babić , 04. ožujak 2014. u 22:00
Davor Patafta, vlasnik VIS-a/Marko Jurinec/PIXSELL

Poduzetnik će putem triju kompanija u portfelju imati 85.243 dionice.

VIS PROI, tvrtka u vlasništvu varaždinskoga poduzetnika Davora Patafte, u utorak je najavila kako namjerava objaviti ponudu za preuzimanje i ostalih dionica čakovečke tekstilne industrije.

U obavijesti o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje dionica Čateksa iz VIS-a podsjećaju na to da su na javnoj dražbi i pred javnim bilježnikom prošloga tjedna odabrani kao najbolji ponuditelj za kupnju 82.973 redovne dionice Čateksa, koje čine 33,7 posto temeljnog kapitala te tvrtke. Obavijest pokazuje kako  Patafta zapravo već posjeduje određen broj dionica Čateksa, i to preko tvrtki Forol i VIS PT TEXTILE koje su vlasnički povezane s tvrtkom VIS PROI.

Tako se u vlasništvu tvrtke Forol nalazi 1866 dionica koje čine 0,75 posto temeljnog kapitala Čateksa, dok VIS PT TEXTILE drži još 404 dionice, odnosno 0,16 posto. Nakon realizacije kupoprodajnoga ugovora od 28. veljače Patafta će putem tih triju kompanija u portfelju imati 85.243 dionice. Čateks je jedina tvrtka u Hrvatskoj koja još proizvodi tkaninu, primarno za vojne i policijske odore, što je velik motiv Patafti. I on se, naime, proteklih godina nadmetao za isporuku odora MORH-u i MUP-u, pa je 2011. na natječaju MUP-a imao cjenovno napovoljniju ponudu.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Jos jedan primjer mafijaske drzave = “tajkuncic patafta”, neka prvo ocisti ekolosku katastrofu u Lici, pa neka onda ide i krade po Medimuriju…

New Report

Close