Par iz Britanije u Hrvatskoj pokrenuo posao: Ide nam jako dobro

Autor: Poslovni.hr , 05. svibanj 2023. u 08:52
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U Štrigovi Mark i Gilly žive tri godine, a prošle godine pokrenuli su posao – glamping, takozvano luksuzno kampiranje. 

Često slušamo priče o odlascima Hrvata u inozemstvo u potrazi za boljim životom, no iz Međimurja stiže obrnuta priča. Par iz Velike Britanije doselio se u Štrigovu i ondje pokrenuo posao, javlja HRT.

Vezani uz posao, Mark i Gilly putovali su svijetom, no kažu, znali su da će se smjestiti negdje u Europi. Konačna odluka bila je upravo Hrvatska.

“Primjetio sam vinograde, negdje oko Novog Marofa, mislim. Pomislio sam, ovo bi bilo zanimljivo mjesto za život”, kaže Mark Whitfield.

“Činilo se kao jako lijepo mjesto, ljudi se brinu za svoja imanja, vrlo je mirno. Pomislili smo da je ovo savršeno mjesto za život”, rekla je Gilly Whitefield.

U Štrigovi Mark i Gilly žive tri godine, a prošle godine pokrenuli su posao – glamping, takozvano luksuzno kampiranje.

“Imamo dva šatora, a ove ćemo godine imati četiri šatora. Posao ide jako dobro”, ponosno govori Gilly.

“Iz naše perspektive, željeli smo živjeti na mjestu s ugodnijom klimom. Znali smo da je teško da ćemo se vratiti u Ujedinjeno Kraljevstvo, tamo je jako skupo. Pored toga, sviđaju nam se mir i tišina, hrvatska kultura i činjenica da su Hrvati povezani s prirodom, rade na zemlji, sade svoju hranu. Mislim do je to lijep dio života ovdje”, govori Mark.

Pokretanje posla u Hrvatskoj nije jednostavno, no ovaj je par imao svu moguću potporu.

“Imali smo odličnu suradnju s lokalnim načelnikom. Bio je iznimna podrška, kao i ostala lokalna vlast, županija i grad Čakovec, urbanizam , turizam. Također, imali smo samo dobra iskustva s lokalnim majstorima”, ističe Mark Whitefield.

Posjećuju lokalne manifestacije i događanja, druže se s lokalnim ljudima i kažu – lijepo im je.  A susjedi u blizini, također par iz Britanije. Vinske ceste, toplice Sveti Martin, pitomost i priroda, ovaj kraj Hrvatske, očito, čine sve zanimljivijim i primamljivijim strancima.

Komentirajte prvi

New Report

Close