Pao zagrebački GUP, koalicija postala upitna

Autor: Saša Paparella , 11. veljača 2020. u 22:00

HDZ u skupštini glasao protiv urbanističkog plana, rad Sabora ‘zamrznut’.

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova odbacili gradonačelnikov prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP), nakon što su prethodno odbacili 11 HDZ-ovih amandmana na taj dokument.

Od 49 zastupnika za GUP ih je bilo svega 18, dok je protiv glasao 31. Prvo su Bandićevi zastupnici odbacili HDZ-ove amandmane, a potom je HDZ glasao protiv GUP-a.

U roku od 15 minuta kako je u Skupštini pao GUP došlo je do izmjene dnevnog reda u Saboru – glasanje koje je bilo na dnevnom redu u petak iznenada je skinuto i odgođeno, što bi moglo biti povezano s poremećenim odnosima u prešutnoj koaliciji između Milana Bandića i HDZ-a na nacionalnoj razini.

Oporbeni zastupnik Tomislav Tomašević, koji se snažno angažirao na rušenju netransparentnog GUP-a, izjavio je: “Srušili smo HDZ-ove amandmane i nakon toga srušili smo Bandićev štetan i zastarjeli GUP. Zagrebu treba novi GUP za 21. stoljeće, a treba mu i novi gradonačelnik!”

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić najavila je kako će GUP u proceduru za tri mjeseca. “Ne događa se ništa spektakularno, ali je nažalost na ovaj način zaustavljen razvoj grada”, rekla je.

Komentirajte prvi

New Report

Close