Pag uređuje Staru rivu i pogon solane

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2020. u 21:59
Tražit će i potporu države/DINO STANIN/PIXSELL

Pažani podižu i spomenik solarima, ciljaju novac iz europskih fondova.

Stara riva i dio nekadašnjeg pogona solane u gradu Pagu postat će atraktivan trg i šetalište, potvrdio je gradonačelnik Ante Fabijanić u razgovoru za lokalne medije.

"Stara riva i stari pogon solane uredit će se u sklopu cjelovitog uređenja prostora na potezu od Prosike do mosta", rekao je gradonačelnik Fabijanić za lokalni Radio  Pag.  "Na Staroj rivi bit će trg s malim nasipima, tako da će sve zapravo izgledati kao solana. Uz to, na trgu na Staroj rivi postavit će se kip Solara, u spomen na radnike naše solane koji su kroz stoljeća radili u proizvodnji soli.

Tako će trg biti lijepo mjesto za šetnju i za odmor, a istovremeno će biti i spomenik proizvodnji soli u Pagu", najavio je gradonačelnik.  Kako je rečeno, zasad je  napravljeno tek idejno rješenje za uređenje trga na Staroj rivi i u nekadašnjem pogonu stare solane.

"Za ovaj projekt tražit ćemo potporu ministarstava i fondova Europske unije i vjerujem kako ćemo u tome uspjeti", rekao je gradonačelnik Fabijanić.  Nažalost, detalje oko načina financiranja, predviđenog troška projekta te roka u kojem bi uređenje moglo biti realizirano jučer nismo uspjeli dobiti. 

Grad Pag se u zadnje vrijeme već istaknuo s nekim mjerama kao što je ulaganje u demografske mjere. Tako gradske vlasti daju 5000 kuna za prvo dijete, 10.000 za drugo, 30.000 za treće, a 50.000 za četvrto dijete. Obitelji s petero djece dobiju godišnje 10.000 kuna.   

Komentirajte prvi

New Report

Close