Padaju cijene apartmana na Jadranu? Evo kakva iskustva imaju naši čitatelji

Autor: Zvonimir Varga , 31. srpanj 2023. u 16:19
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

U dosadašnjoj turističkoj sezoni Hrvatska je zabilježila 11 milijuna dolazaka.

Unatoč informacijama da su iznajmljivači apartmana na Jadranu krenuli sa snižavanjem cijena i do 50 posto, naši čitatelji na LinkedIn-u uglavnom nemaju takvih iskustava.

U anketi je sudjelovalo više od 900 pratitelja Poslovnog dnevnika na poslovnoj mreži LinkedIn, a na pitanje ‘Jeste li osjetili osjetili pad cijena apartmana na moru?’, većina je odgovorila negativno.

Točnije, 76 posto čitatelja nije osjetilo pad cijena, 19 posto ih nije bilo na moru, dok je samo njih pet posto iskusilo niže cijene.

Raznolike cijene smještaja

Javila nam se i jedna čitateljica koja se sredinom kolovoza sprema na Jadran, ali smještaj još nije pronašla.

– Sve je jako skupo, iole bolji apartmani koštaju 100 ili više eura za noć. Ipak vjerujem da ću u posljednji čas pronaći nešto jeftinije, možda netko ipak spusti cijenu – nada se naša čitateljica.

S druge strane, naš drugi čitatelj sredinom srpnja boravio je na Rabu za 60 eura po danu. Istaknuo nam je kako je vrlo zadovoljan cijenom, ali i domaćinima te smještajem.

– Djevojka i ja smo našli kvalitetan smještaj svega 15-ak minuta pješice od centra Raba. S obzirom na današnje cijene, 60 eura dnevno je u granicama ‘novog normalnog’, mišljenje je čitatelja.

Zadovoljavajuća sezona

U dosadašnjoj turističkoj sezoni Hrvatska je zabilježila 11 milijuna dolazaka te 55 milijuna noćenja što je 11 posto više dolazaka u odnosu na prošlu godinu.

Zadovoljstvo sezonom, izrazio je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić. “Nastavlja se pozitivni trend ostvarenja turističkog prometa nakon rekordne predsezone”, rekao je Staničić.

Komentirajte prvi

New Report

Close