Ovog vikenda jedna skupina vozila biti će pod povećanim nadzorom policije

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2019. u 15:35
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Istovremeno, sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.

Svi vozači vozila na dva kotača ovog će petka i subote biti pod povećanim nadzorom. Zagrebačka policija najavila je Akciju nadzora vozača motocikala, mopeda i bicikala čiji je cilj povećanje razine sigurnosti u prometu, kao i sprječavanje najtežih prometnih prekršaja povezanih s ovim vozačima.

Posebna će se pažnja obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, ali i upravljanja bez odgovarajuće kategorije, neisticanja ili nepropisnog isticanja registarskih pločica, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu.

Nadzirat će se i biciklisti, tj. učestali prekršaji poput vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanja u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti.

Istovremeno, sankcionirat će se i prekršaji poput parkiranja vozila po biciklističkim površinama, kao i kretanje motocikala po biciklističkim trakama.

Komentirajte prvi

New Report

Close