Ovo su tri pitanja o brodogradnji koja je HUS postavio Vladi

Autor: Poslovni.hr , 03. listopad 2012. u 11:52
PXL

“Vlada je mimo bilo kakovog kontakta s Povjerenstvom donosila odluke o privatizaciji brodogradilišta.”

Hrvatska udruga sindikata (HUS) uputila je Vladi RH, odnosno predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću i prvom potpredsjedniku Radimiru Čačiću pismo na temu hrvatske brodogradnje. Pismo prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

 obraćamo Vam se sa nemalom dozom razočaranja vezano uz realizaciju zaključaka sa sastanka g. Čačića sa sindikatima u brodogradnji održanom 12. travnja 2012. jer do danas, niti jedan od zaključaka nije realiziran.

 
Tom prilikom ustvrdili smo potrebu da se sastanci predstavnika sindikata i Vlade na temu hrvatske brodogradnje održavaju redovito, do danas nije održan niti jedan.

Usprkos postojanju Povjerenstva za praćenje procesa privatizacije brodogradilišta u čijem su sastavu i predstavnici brodograđevnih sindikata, Vlada je mimo bilo kakovog kontakta s Povjerenstvom donosila odluke o privatizaciji brodogradilišta.

Nasuprot tomu, posljednjih mjeseci iz nadležnog ministarstva nije moguće dobiti nikakve informacije o daljnjem postupanju u restrukturiranju i privatizaciji hrvatskih brodogradilišta.
 
Zato ovom prilikom postavljamo 3 najvažnija pitanja:
 
1. Kada će se i na koji način dovršiti privatizacija Brodosplita?
 
2. U kojoj je fazi realizacija privatizacije Brodotrogira sa izabranim ponuđačem iako nisu dostavljene relevantne bankarske garancije?

   3. U kojoj je fazi projekt  privatizacije brodogradilišta 3.maj?

Sa željom da se potrebnim odlukama i realizacijom istih od strane hrvatske Vlade utječe na zaustavljanje negativnih trendova u gospodarstvu, a brodogradnja kao strateška djelatnost u tome nesumnjivo može i mora participirat, očekujemo i tražimo da organizirate sastanak na kojem ćete nam dati odgovore i na gore navedena pitanja."

Komentirajte prvi

New Report

Close