Ovo su razlozi zašto sve do Uskrsa neće biti popuštanja mjera

Autor: Poslovni.hr , 19. siječanj 2021. u 15:24
Foto: Pixsell

Ako i dođe do nekih popuštanja, ona će biti simbolična.

Ako epidemiološka situacija u Hrvatskoj i dalje bude povoljna, možemo očekivati popuštanje mjera, najavio je jučer premijer Andrej Plenković, no nije rekao eksplicitno kad to možemo očekivati i koje mjere bi bile prve na redu za popuštanje.

No, kako Jutarnji list doznaje neslužbeno, unatoč umirujućoj premijerovoj izjavi, popuštanja mjera još neće biti i gotovo je sigurno da će se i nakon 31. siječnja produljiti velika većina postojećih mjera. Epidemiolozi i Stožer, neslužbeno doznaje Jutarnji list, nisu skloni nikakvom popuštanju jer smatraju da toplije vrijeme moramo dočekati s niskim brojevima, a isto tako je i strah od zaraznijih sojeva prevelik.

Govore nam da je Irska od zemlje s najpovoljnijom situacijom naglo postala zemlja problem. Iako se stalno provlači da bi se djeca koja nastavu pohađaju online uskoro trebala vratiti u klupe, ni to, čini se, nije izgledna opcija. Naime, iako djeca dobro podnose virus, najnovija istraživanja pokazuju da jako šire zarazu, stoga su sugovornici Jutarnjeg lista skloniji tome da ipak škole budu zatvorene do daljnjeg. Ako i dođe do nekih popuštanja, ona će biti simbolična, i prema izvorima Jutarnjeg lista ipak je najizglednije da ćemo se do Uskrsa ipak čuvati uz stroge mjere.

Komentari (2)
Pogledajte sve

“Moć je u rukama onih koji je mogu kupiti.”

Dajte svima primanja stožeraša, pa može tako u nedogled.

Bože sačuvaj, jadna zemljo…. 🤦🏻‍♂️

New Report

Close