Ovo su najveći gubitnici parlamentarnih izbora

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2015. u 09:45
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Na hrvatskoj političkoj sceni nemali je broj onih koji su potrošili svojih “pet minuta”.

Na hrvatskoj političkoj sceni nemali je broj onih koji su potrošili svojih "pet minuta", a prema rezultatima DIP-a, mogu se svrstati i među "gubitnike" netom održanih izbora.

Kako pišu 24 sata, jedan od njih definitivno je Radimir Čačić, bivši ministar u dvije hrvatske vlade, bivši predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata te nesuđeni i isto tako bivši 'pokretač' ekonomskih promjena nakon dolaska Kukuriku koalicije u Banske dvore.  Na parlamentarnim izborima 8. studenog Čačićeva stranka osvojila je jedan mandat, i to u III. izbornoj jedinici. Tako će Čačić ipak ući u Sabor, ali bez ikakve mogućnosti odlučivanja.

Tu je i  bivši predsjednik RH Ivo Josipović koji je u vrijeme predsjedničkog mandata bio mjesecima najpopularniji hrvatski političar. Na predsjedničkim izborima u siječnju 2015. u tijesnoj utrci izgubio je od kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović s razlikom od 'samo' 32.435 glasova. Na izborima Josipović nije uspio osvojiti niti jedan mandat.

Mirela Holy postala je ministrica zaštite okoliša u Milanovićevoj vladi 2011. godine. Nakon što je 2012. u medijima objavljen njen e-mail u kojem je lobirala da supruga jednog člana SDP-a ne bude otpuštena s radnog mjesta,podnijela je ostavku na ministarsko mjesto. Svoj je potez opisala kao "nepromišljen" i rekla da je nanijela štetu Vladi.  Na izborima 8. studenog 2015. ORaH Mirele Holy nije osvojio niti jedan mandat i ostao je izvan Sabora.

Jadranka Kosor u HDZ-u je ušla još 1995. godine, a bila je potpredsjednica stranke, potpredsjednica Sabora te ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Sanaderovoj vladi. Na parlamentarnim izborima nije uspjela ući u Sabor, a bila je nezavisna na listi Čačićevih Reformista.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Najveći gubitnik je MILAN BANDIĆ 365.

Sada je vidio što zagrepčani misle o njemu.

Bilo bi lijepo da zbog toga da ostavku na mjesto gradonačelnika, i lijepo uđe u Sabor.
Jer dao je riječ da će sada pomoći Hrvatskoj.

Bilo bi lijepo da napokon bar jedno obećanje izvrši.

Zar ne gradonačelniče?

Mogu ih nabrojati bar 365 koje niste izvršili.

največi gubitnici ovih izbora su sindikati!

pojavom Mosta kao treče pozicije, sindikati su izgubili dosadašnju ucjenjivaćko-pregovaračku poziciju kojom su, isklučivo za sterilan interes svojih članova, tj. uglavnom državnih i javnih djelatnika, vješto trgovali, ucjenjivali i manipulirali dosadašnji paranoični bipolarni pol. sustav te tako opstruirali i blokirali ono malo političke volje i pokušaja za restrukturirenjem i reformama

kakvi su bili, još se i odlično držimo! barem je jaca ispala dosljedna! ona i dalje ništa ne zna! kud nivo, tud i ja!!

Ivo se odlučio za odlazak na pravi put, bez povratka, zamolio je Čačića da mu bude “šofer” kako bi u ugodnoj i sigurnoj vožnji stigao dao cilja, Jadranka se ponudila da im pravi društvo i preuzme brigu o dokumentaciji i ispravama na putu, sretno im, dobro se mi držimo, tko je nas vo(z)dio ovih proteklih godina

New Report

Close