Ovo su najmoćnije putovnica svijeta, evo na kojem je mjestu Hrvatska

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2022. u 09:59
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSEL

Što se tiče regije, najbolje prolazi Mađarska čiji državljani bez putovnice mogu posjetiti 183 zemlje.

Tvrtka koja je poznata po svom indeksu putovnica prati koje su najmoćnije putovnice svijeta još od 2006. godine temeljem podataka Međunarodne asocijacije zračnog putovanja.

Navode kako mjere uvedene od početka pandemije su dovele do najveće razlike u mobilnosti između zemalja u posljednjih 16 godina, međutim indeks putovnica ne uzima u obzir trenutna ograničenja tako da tehnički svi oni koji imaju najmoćnije putovnice na svijetu mogu, barem u teoriju, putovati bez vize u 192 zemlje, prenosi Večernji list.

Na prvom mjestu nalaze se Japan i Singapur čiji državljani mogu otputovati bez viza u 192 zemlje. Drugo mjesto dijele Njemačka i Južna Koreja, a treće pak Finska, Italija, Luxemburg i Španjolska čiji državljani bez putovnice mogu obići čak 188 zemalja.

Što se tiče regije, najbolje prolazi Mađarska čiji državljani bez putovnice mogu posjetiti 183 zemlje, potom Slovenija s 181 zemalja. Hrvatska je na 17. mjestu što znači da nam ne treba viza za 173 zemlje. Srbija je na 36. mjestu, a BiH na 47. mjestu.

Komentirajte prvi

New Report

Close