Ovo su imovinske kartice novih ministara

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2019. u 09:23
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, kojeg će na dosadašnjoj funkciji zamijeniti šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović.

 Objavljujemo imovinske kartice kandidata za nove ministre u Vladi Andreja Plenkovića, koje bi trebao potvrditi Hrvatski sabor na sjednici sazvanoj za petak, 19. srpnja.

S mjesta ravnatelja Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje na mjesto ministra rada i mirovinskog sustava trebao bi doći Josip Aladrović. Njegovo mjesečno neto primanje iznosi oko 14.300 kuna, od čega otplaćuje mjesečni kredit od oko 5700 kuna. Vlasnik je stana u Zagrebu, posjeduje automobil i udjele u fondu Erste asset management, a vlasnik je i OPG-a. Prijavio je štednju od 10.000 eura.

Novom ministricom poljoprivrede trebala bi postati trenutna držana tajnica u tome ministarstvu Marija Vučković, koja ima mjesečno neto primanje oko 17.150 kuna, od čega otplaćuje kredite s mjesečnim anuitetom od 6500 kuna. U Pločama ima stan, suvlasnica je voćnjaka u Opuzenu, vlasnica dionica u Atlantskoj plovidbi, Luci Ploče i Hrvatskom telekomu, prijavila je ušteđevinu od 4000 kuna te godišnju bruto plaću supružnika od 165.816 kuna.

Za ministra državne imovine predložen je Mario Banožić, dosadašnji voditelj Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Banožić je vlasnik stana u Vinkovcima, a prijavio je mjesečna primanja od oko 15.500 kuna i 20.000 kuna godišnjeg primanja od edukacijske djelatnosti. Otplaćuje kredite od oko 15.000 kuna mjesečno, a uštedio je 7000 eura. Godišnja bruto plaća bračnoga druga je 80.000 kuna, a Banožići su u kartici naveli i posjedovanje dva automobila koje procjenjuju na oko 116.000 kuna.

HDZ-ova saborska zastupnica i doktorica znanosti Vesna Bedeković predložena je za ministricu demografije, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Njezina mjesečna neto primanja iznose oko 18.930 kuna, a otplaćuje kredite od oko 5200 kuna. Od samostalne i nastavne djelatnosti prima oko 47.000 kuna godišnje te ima 1500 kuna neoporezivog prihoda mjesečno. Bedeković je suvlasnica  kuće s okućnicom u Pitomači, vikendice u Aršanju, nekoliko nekretnina te dva automobila procijenjene vrijednosti oko 65.000 kuna.

Imovinske kartice još nisu objavljene za dosadašnjeg veleposlanika u Njemačkoj Gordana Grlića-Radmana, koji bi trebao preuzeti Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, kao ni za dekana Veleučilišta u Šibeniku Ivana Malenicu, koji je predložen za ministra uprave.

 

Komentari (2)
Pogledajte sve

svi oni imaju i neznaju što imaju kolikosu godina u hdz svaka godina po milion kuna pa računajte

Čudo kako ljudi zaborave sto posjeduju. Ka nista prijavio a u poreznoj i gradu i županiji sve znaju…čudo.

New Report

Close