Poreznici krenuli u akciju, na meti su ovi festivali

Autor: Marija Brnić , 07. srpanj 2015. u 12:12
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Turistička sezona za poreznike donosi veći angažman na velikim koncertima i festivalima na obali.

Turistička sezona za poreznike donosi veći angažman na velikim koncertima i festivalima na obali.

Na listi onih na kojima će uslijediti poseban nadzor Porezna uprava navodi Ultra Europe Split-Hvar-Vis, koji se održava od 9. do 15. srpnja, a na kojemu se očekuje više od 100 tisuća posjetitelja.

Dan kasnije poreznici se sele u Pulu na Seaplash Festival, koji se održava od 16. do 19. srpnja, dok će na Zrću na Fresh Islandu nadzor provoditi od 15. do 17. srpnja. Na Zrću će ponovno uvide obavljati i u drugom dijelu srpnja, od 19. do 23., kada se održava Croatia Rock Festiva.

Zadar će poreznici obići najprije 14., kada se održava Teraneo Summer Break, a potom tri dana nakon toga, na Jazine Open Air.

Šibenik je na popisu poreznika od 16. do 18. srpnja, za vrijeme Off Festivala, a u Tisnom će se zadržati od 22. do 29. srpnja, kada se održava Sunce Beat 6, a sam kraj mjeseca provest će u Supetru, gdje se održava festival Voi'Sa.

Porezna uprava objavila je i podatak da je u pregledu obavljenom u razdoblju od 15. do 30. lipnja bilo obavljeno 625 nadzora, a kod čak 24 posto pregledanih obveznika utvrđene su nepravilnosti po osnovu Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom. Privremenu zabranu obavljanja djelatnosti, pak, poreznici su izrekli za 7 posto pregledanih obveznika, koji su kažnjeni zbog neizdavanja raćuna i neplaćanja iskazanih poreznih obveza u ostavljenom roku.

"Visok postotak nepravilnosti pokazatelj je da još uvijek postoji mali dio obveznika koji uporno traže načine da izbjegnu plaćanje poreza. Ali zbog kompleksnog sustava fiskalizacije i njegovih aplikacija to je moguće činiti samo kratkoročno! Odnosno dok sustav nepravilnosti ne dojavi inspektorima", poručuju iz Porezne uprave, koja intenzivne kontrole najavljuje nastaviti do polovice rujna kod svih poreznih obveznika koji posluju s gotovinom, a posebno na jadranskoj obali.

Komentirajte prvi

New Report

Close