Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kontinuirano provodi razne projekte iz područja gospodarenja otpadom, a jedan od njih je i pilot projekt ‘Smanji otpad od hrane, kuhaj za svoje goste’. Fond je lani pokrenuo projekt u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Ministarstvom turizma i sporta, piše Glas Istre.
Glavni cilj je bio provođenje raznih metoda u hotelskim kuhinjama zahvaljujući kojima bi se smanjio biootpad, odnosno otpad od hrane. Pokrenut je u dva hotela u Hrvatskoj – u Puli i Osijeku, a naknadno se projektu priključio i hotel Terme Sveti Martin na Muri.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu