Ove godine 11,9 posto više putnika

Autor: Saša Vejnović , 11. kolovoz 2011. u 22:00

U prvih sedam mjeseci ove godine broj putnika na hrvatskim aerodromima povećao se za gotovo 11,9 posto u odnosu na isto razdoblje 2010. godine, dok je broj operacija zrakoplova (slijetanja, odnosno uzlijetanja) porastao za oko 4,3 posto, pokazuju podaci Agencije za civilno zrakoplovstvo.

Najveći godišnji rast bilježi zagrebački aerodrom kroz koji je dosad prošlo više od 1,3 milijuna putnika, što je 15,5 posto više nego lani. Sve zračne luke bilježe porast putnika u prvih sedam mjeseci, ali nisu sve u plusu po broju operacija zrakoplova. Najveći porast operacija bilježi Zračna luka Osijek i to čak 128 posto (ukupno 941 operacija u prvih sedam mjeseci), dok su aerodromi u splitu i Puli ostvarili 2,6 odnosno 7,4 posto manje operacija zrakoplova.

Uspoređujući samo podatke za srpanj može se visdjeti da manje putnika u tom mjesecu bilježe Zadar (8,3 posto manje nego lanjskog srpnja) i Osijek (10,4 posto manje), dok najveći rast među većim aerodromima ima rijeka (36,7 posto) i Dubrovnik (13 posto). Samo u srpnju kroz hrvatske je zračne luke prošlo gotovo 950 tisuća putnika, odnosno 9,4 posto više nego lanjskog srpnja. Uz riječki aerodrom, gdje je broj uzlijetanja i slijetanja u srpnju porastao 22 posto, dobrim se rezultatima može pohvaliti i dubrovački aerodrom gdje je broj operacija porastao za 8,1 posto u odnosu na lanjski srpanj.

Komentirajte prvi

New Report

Close