Ovako izgledaju nove osobne iskaznice

Autor: Poslovni.hr , 10. lipanj 2013. u 16:19
Nova osobna iskaznica (Izvor: MUP)

U svim policijskim upravama i postajama koje obavljaju upravne poslove danas su se počele izdavati nove osobne iskaznice.

U svim policijskim upravama i postajama koje obavljaju upravne poslove danas su se počele izdavati nove osobne iskaznice, priopćeno je iz MUP-a.

Naime, na snagu je stupio Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osobnoj iskaznici kojim počinje prva faza projekta izrade elektroničke osobne iskaznice. Nova osobna će biti redizajnirana s unaprijeđenim elementima zaštite. Inače, na novim osobnim iskaznicama dodaje se podatak o osobnom identifikacijskom broju (OIB-u).

Građani Republike Hrvatske neće morati mijenjati osobne iskaznice kad Hrvatska postane 28. članica EU-a. Sve važeće osobne iskaznice vrijede do roka na koji su izdane.

Više o novim osobnim iskaznicama saznajte ovdje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zna li netko sto ce biti s nama buducim iseljenicima? Ako sam dobro procitao, prije odlaska bi trebali odjaviti prebivaliste i predati osobnu, po novom zakonu.

Hoce li tu biti kakvih razlika izmedu zemalja EU i ostalih? Jer osobna se moze koristiti za putovanja u EU, pa bi ju bilo zgodno zadrzati bar neko vrijeme.

New Report

Close