Ovako će izgledati najluksuzniji resort u Hrvatskoj

Autor: Marija Crnjak , 14. lipanj 2013. u 13:09
Photo: Bonvena Hoteli

Amanresort bi trebao biti gotov u svibnju 2014. godine, čime će se Hrvatska pridružiti Jadranskoj regiji Aman Resorta.

Gradnja Amanresorta Cavtat, investicije vrijedne 29,5 milijuna eura, predstavlja veliki iskorak u kvaliteti turističke ponude Hrvatske i regije. Hrvatska gradnjom jednog od najluksuznijih svjetskih brendova hotelijerske industrije postaje konkurentna u sferi elitnog turizma, istaknuli su sudionici današnje konferenciji za novinare održane u Cavtatu, objavivši i službeni početak radova na izgradnji trećeg mediteranskog Amanresorta. Amanresort Cavtat gradi se na lokaciji nekadašnjeg Hotela Makedonija.

Čitav kompleks nalazit će se svega  25-30 m udaljen od obalne crte, a ukupna veličina parcele je oko 7 tisuća četvornih metara.

"Iinvesticija u iznosu od 29,5 milijuna eura dobrim dijelom bit će ostvarena osobnim sredstvima investitora, a ostatak sredstava bit će aranžman s jednom hrvatskom bankom. Amanresort je jedan od najoriginalnijih hotelskih brendova, a javnosti je poznat kao najluksuzniji resort brend na svijetu koji ujedinjuje savršen spoj iskustva resorta s lokalnom poviješću, arhitekturom i naslijeđem", istaknula je Manuela Šola, glasnogovornica investitora, tvrtke Bonvena Hoteli iza koje, kako je otkrio Poslovni.hr, stoji grčki biznismen Petros Stathis.

Šola otkriva da će, u skladu s filozofijom brenda Amanresort Cavtat imati 40 vrlo luksuzno uređenih smještajnih jedinica. Gosti će moći odsjesti u 30 soba veličine 80 četvornih metara, te 10 dvosobnih apartmana veličine 160 četvornih metara, a na raspolaganju će im biti i restoran „Blagavaonica“, lounge i knjižnica, bar, vrtni restoran i spa. Također, u razvoju i izgradnji resorta koriste se lokalni tradicionalni elementi, čime se stvara ugođaj koji odražava mjesto i kulturu u kojoj je resort smješten. U skladu s tim će i zgrada Amanresorta Cavtat biti prekrivena lokalnim kamenom, a prozori zatvoreni tradicionalnim škurama. Svaka soba će s terase imati pogled na Cavtatski zaljev te na stari grad Dubrovnik u daljini.

"Projekt Amanresort Cavtat značajna je investicija na našem tržištu i to u hotel kojim će upravljati globalno prepoznatljiv luksuzni brend, a koja se odvija u uvjetima malobrojnih novih hotelskih investicija u Hrvatskoj. On predstavlja veliki iskorak u kvaliteti turističke ponude regije i Republike Hrvatske, a usto daje izuzetnu dodanu vrijednost i povećava konkurentnost hotelskog  tržišta, istaknula je Ružica Hercegpartnerica konzultantske kuće Horwath HTL-a koja je, kako neslužbeno doznajemo, za investitora radila studiju izvodljivosti za projekt. 

Amanresort bi trebao biti gotov u svibnju 2014. godine, čime će se Hrvatska pridružiti Jadranskoj regiji Aman Resorta u kojoj se nalaze Aman Sveti Stefan u Crnoj Gori te nedavno otvoreni Aman Canal Grande Venecija u Italiji.

Amanresort Cavtat, čije vizuale donosimo u galeriji, arhitektonsko je rješenje poznate singapurške tvrtke Kerry Hill Architects, koja je radila i rješenje interijera, a glavni projektant na projektu je Studio Alamat iz Dubrovnika. Za uređenje eksterijera resorta bit će odgovorna tvrtka Island Planning Corporation IPO, a dizajn rasvjete za cavtatski Amanresort radila je njemačka tvrtka Lichtkunstlicht iz Berlina. Sve radove na izgradnji Amanresorta Cavtat izvodi tvrtka Mucić&Co iz Dugopolja.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Socijalizam opet došao s Milanovićevcima i Slinićevcima

New Report

Close