Ovaj investitor ulaže u vjetroelektrane u Hrvatskoj. Evo što ga zbunjuje

Autor: Ante Pavić , 09. travanj 2013. u 12:00
Mark Crandall. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Mark Crandall, vlasnik fonda Continental Wind Partnersa u cijelom svijetu ulaže u vjetroelektrane, pa tako i u Hrvatskoj.

Mark Crandall, vlasnik fonda Continental Wind Partnersa koji u cijelom svijetu ulaže u vjetroelektrane, pa tako i u Hrvatskoj, kazao je da je glavni problem u Hrvatskoj i regiji koja je okružuje nepostojanje strategija i olako mijenjanje infrastrukturnih planova – što zbunjuje i odbija investitore.

«To, međutim, nije samo značajka regije, nego i cijele Europe», kazao je Crandall na Brown forumu u Zadru. Dodao je da je u zemljama jugoistočne Europe prilično teško naći suvislu strategiju te da u njima ne postoji tradicija transparentnog poslovanja. Na pitanje što bi učinio onda da postane premijer na jedan dan, našalio se da bi se prvo preselio u vilu na Brijunima, a onda građanima iskreno rekao kako stvari stoje i što treba učiniti.

Riječ je dobila i predstavnica Vlade, pomoćnica ministra malog i srednjeg poduzetništva Zdenka Lončar koju je moderator diskusije Saša Cvetojević upitao hoće li uvesti i ćirilicu pri osnivanju poduzeća nakon što je ministar Gordan Maras jučer najavio da razmišlja o osnivanju poduzeća na stranim jezicima. «Nemojmo se zavaravati da je trava zelenija negdje drugdje. Sve administracije su iste svugdje u svijetu. Ministar je rekao da će olakšati osnivanje poduzeća i vjerujem da će to ispuniti», kazala je Lončar.  

Komentari (2)
Pogledajte sve

To, takvi nam trebaju da pokupe subvencije i povećaju uvoz! Fakat smo “guske u magli” kad slušamo demagogiju ovakvih likova. A kad Maras počne razmišljat cijelo malo poduzetništvo se veseli. Cool je kad stječeš radno iskustvo na ministarskom mjestu!

Super! Jos jedan investor na drzavnoj sisi! Neka on investira koliko hoce, samo neka struju prodaje na trzistu i neka ne trazi subvenicje od drzave po proizvedenom kilowattu.
Ako Koncar radi te vjetroelktrane onda bar donaci proizvodjaci imaju neke koristi od toga, dok ovaj mudonja kupuje sve vani.

New Report

Close