Ovaj hrvatski gradonačelnik proglašen je najboljim u srednjoj i jugoistočnoj Europi

Autor: Poslovni.hr , 05. srpanj 2019. u 11:06
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Umaški gradonačelnik Vili Bassanese proglašen je u Sarajevu najboljim gradonačelnikom srednje i jugoistočne Europe, priopćili su u petak iz Ureda za informiranje Grada Umaga.

Bassanese, koji već 10 godina upravlja Umagom, najboljim je gradonačelnikom postao po odluci međunarodnog žirija direkcije Europske nezavisne agencije za područje srednje i jugoistočne Europe, u okviru izbora u kategoriji "Europski najgradonačelnik" koji je jučer održan u Sarajevu.

Nagrada se dodjeljuje na prijedlog međunarodnih tvrtki, komora, udruženja i pojedinaca, a podržavaju je državne strukture te članovi žirija iz zemalja regije. Međunarodna komisija na čelu s predsjednikom Viborom Milićem, koji je ujedno predsjednik uprave kompanije "Holding Zepter" iz Varšave, prilikom odabira primjenjuje precizne i konkretne kriterije na temelju dosadašnjih rezultata rada, ostvarenih projekata te uspjeha na raznim društvenim poljima.

Nagrada za najgradonačelnika iz Graza prelazi u Umag 

Grad Umag je u posljednjih deset godina napravio ogromne iskorake po pitanju komunalne infrastrukture, gospodarske, socijalne i društvene politike te je proglašen najboljim u Hrvatskoj po pitanju obrazovanja i demografije, politike mladih i socijalne politike. Umaški gradonačelnik Vili Bassanese je nagradu naslijedio od prošlogodišnjeg pobjednika, gradonačelnika Graza.

"Sretan sam i ponosan na dobivenoj nagradi, koja predstavlja potvrdu da sam na pravom putu. No, moj je uspjeh usko vezan uz rad cijelog mog tima, bez kojeg svega toga ne bi bilo. Rezultati rada su vidljivi i na korist su zajednice te mojih sugrađana, stoga ovu nagradu posvećujem prvenstveno njima, odnosno svim građanima Umaga", poručio je gradonačelnik Bassanese te dodao da će s istim žarom nastaviti graditi Umag po mjeri čovjeka, grad u kojem je ugodno i sigurno živjeti te u kojem vrijede iste mogućnosti za sve, od rođenja do aktivnih umirovljeničkih dana.

"Ako želimo uspjeti u životu, moramo izaći iz komforne zone te imati hrabrost vlastite ideje i ideale pretočiti u stvarnost. Zajedno sa svojim timom i uz svoje sugrađane, ja sam to uspio, i na tome sam iznimno ponosan", zaključio je umaški gradonačelnik.

Komentirajte prvi

New Report

Close