Ovaj hrvatski grad raj je za nautičare, ljubitelji mora i plovidbe iz cijeloga svijeta

Autor: Poslovni.hr , 17. srpanj 2023. u 11:12
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

“U zadnje vrijeme ga krasi epitet gourmet grada”, objasnio je Slaven Bogut, direktor marine. 

Za Skradin kažu da je raj za nautičare. Vezuju se ondje ljubitelji mora i plovidbe iz cijeloga svijeta, a domaći kažu da s jednakim osmjehom dočekuju sve goste. Mir, tišina, privatnost i individualni pristup svakom gostu, formula je uspjeha poslovanja skradinske marine, piše HRT. 

Omiljeno je sidrište i svjetske elite, Skradin. Vjernost mu većina broji u desetljećima. a zovu ga ljeti svijet u malom.

“Ljudi su srdačni. Uvijek je tako ovdje, volim ovu prekrasnu zemlju. Hrvati su pravi sretnici što je imaju”, rekao je gost iz Njemačke.

Ističu u marini čovjek je ključ uspjeha, ogledalo destinacije. Nije ovo posao poziv je. Gostu valja ugoditi, dočekati ga i ispratiti sa smiješkom. Kvalitetan, stručan i marljiv kadar, gost baš na takvom inzistira.

“Gosti su skromni i jednostavni, očekuju susretljivost, uslužnost i komunikativnost. Nemaju neke velike zahtjeve”, kazala je Marijana Sladić, recepcionarka u marini.

No, znaju što žele. Turisti hedonisti, nadimak je nautičara. 50 tisuća prođe ih na godinu mjestom na kojem rijeka ljubi more.

“Marina živi u simbiozi s gradom. Sve ono što grad nudi, nudi i marina. Skradin je grad povijesnog i kulturnog naslijeđa. U zadnje vrijeme ga krasi epitet gourmet grada”, objasnio je Slaven Bogut, direktor marine.

Raj za nautičare

Od 1998. ovo je nautičarska “žarišna točka”. Do konobe se može samo vodenim putom. Autohtono se prodaje najbolje.

“Najpoznatiji smo tu po giricama, tigrastim kozicama, koji su tu isto popularni u Prukljanu i školjkama”, rekao je Jakov Petrović, voditelj konobe.

Bogata povijesti i čarobna priroda Krke globalni su magnet. Fotouspomenu iz Parka imaju i zvijezde svjetskog jet-seta.

“Većina traži diskreciju što im mi vrlo rado i omogućimo. Neki od njih pristanu i da se fotografiraju. Izvrsna je promocija pogotovo danas u vrijeme društvenih mreža”, objasnila je Nella Slavica, ravnateljica NP-a Krka.
Mornarsko umijeće

Za uživanje na palubi sve mora biti na svom mjestu. Mornarsko umijeće dio gostiju brusi sam.

“Naš zadatak je brod preuzeti do njih, brod dovesti u tehničko stanje vrhunsko. Vanjsko pranje, unutarnje pranje, slaganje posteljine, istaknuo je Tonko Palinić, voditelj chartera.

Šibenski je dio hrvatskog Jadrana najrazvedeniji. Kažu gosti vrlo se lako u njega zaljubiti.

“Zaista nam se sviđa i plavo more i priroda”, kazala je gošća iz Nizozemske.

Hrvatski labirint mora i otoka gosti istančanog ukusa i dubljeg džepa rado istražuju. Duž cijele obale rado su viđeni.

Komentirajte prvi

New Report

Close