Ova hrvatska općina drastično je povećala novčanu pomoć za novorođenu djecu

Autor: Poslovni.hr , 16. siječanj 2019. u 11:35
Foto: Getty Images

Značajan iskorak po pitanju pronatalitetne politike u svom okruženju.

Jednokratna pomoć za novorođenu djecu s područja općine Fažana podignuta je s dosadašnjih 3.000 kuna na 4.000 za prvorođeno, 5.000 kuna za drugorođeno, 6.000 kuna za trećerođeno dijete, a na 10.000 kuna za svako slijedeće, dakle, četvrto, peto, šesto… Time je Fažana, slično kao što je godinama prije uvela znatno više naknade za udžbenike u odnosu na prve susjede, a jedna je od rijetkih u Istri koja sufinancira udžbenike srednjoškolcima, napravila još jedan značajan iskorak po pitanju pronatalitetne politike u svom okruženju.

Kroz proračun Fažane za ovu godinu, teškom gotovo 41 milijun kuna, za razne potrebe u socijali osigurano je više od milijun i pol kuna, a od toga 130.000 kuna za novorođenčad.

Ova je naknada dugi niz godina iznosila 1.500 kuna, potom je podignuta na 2.000, a lanjskim proračunom određena na 3.000 kuna. Novo drastično povećanje, kojim se posebno "nagrađuje" veći broj djece u obiteljima, proisteklo je iz amandmana vijećnice IDS-a Dragane Belas koji su ostali vijećnici jednoglasno podržali.

Komentari (2)
Pogledajte sve

stvarno su porodiljne naknade problem ove zemlje.

Drasticno povecala naknade. Ludilo stvarno

New Report

Close