Otvoriti registar nekretnina u vlasništvu Zagreba

Autor: Poslovni dnevnik , 25. listopad 2021. u 22:00
Kristijan Jelić i Darko Klasić /MARIN TIRONI/PIXSELL

Kristijan Jelić i Darko Klasić iz zagrebačkog HSLS-a smatraju da Grad treba odrediti ključne strateške projekte.

Zagrebački HSLS u ponedjeljak je predložio gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću da se omogući pristup javnoj internetskoj bazi, tj. registru stambenih i poslovnih nekretnina u vlasništvu Grada koje se aktivno ne koriste, radi što kvalitetnijeg upravljanja.

Taj prijedlog uputili su na konferenciji za novinare predsjednik HSLS-a Zagreba i saborski zastupnik Darko Klasić te potpredsjednik zagrebačkog HSLS-a i gradski zastupnik Kristijan Jelić.

Ističu kako im je drago da je na temelju poziva HSLS-a Gradska uprava preispitala i povukla svoju odluku o prodaji 17 poslovnih prostora i 11 garaža. Time su, kažu, “poslali pozitivnu poruku da su spremni saslušati objektivne i konstruktivne poruke svih dionika političkog života grada”.

Smatraju da Zagreb treba odrediti strateški ključne projekte kojima će upravljati. Kažu kako su Kvatrić, Zagrepčanka, Gredelj, Nada Dimić, Paromlin, Hipodrom, Zagrebački velesajam, odnosno cjelokupan Zagreb na Savi, neki od mogućih prostora za koje postoji prilika za privlačenje privatnih ulaganja, putem transparentnih međunarodnih natječaja i na temelju konzultacija s građanima.

“Zašto grad prioritetno ne prodaje prostore koji mu stvaraju trošak, a tek onda one koji su u funkciji”, pitaju u zagrebačkom HSLS-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close