Otvorio tvrtku jer je dobio otkaz i postao milijunaš

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2015. u 12:55
Robert Herjavec, Lori Greiner i Kevin O'Leary Foto: LuMar Jr./Press Association/PIXSELL

Robert Herjavec rođen je u Varaždinu, bratić je u nas daleko poznatijih Herjavca, pokojnog Anđelka i njegova brata Nevenka.

Luksuzni stambeni kompleks Sierra Towers jedan je od hollywoodskih simbola. Otkad je izgrađen, 1966. godine, pobuđivao je interes visokoprofiliranih ljudi iz različitih sfera javnog života sjevernoameričkog kontinenta. Smješten na Sunset Stripu, na rubu Beverly Hillsa, odmah ispod hollywoodskih brda, s njega pogled savršeno puca na grad, planinu i ocean. Nije stoga čudno da mu je cijena među najvišima u Hollywoodu, a da se stanovi u njemu teško kupuju. Jer iz njih rijetko tko izlazi.

Kako piše Večernji list, tako danas tamo živi jedna Joan Collins pa Courtney Cox, Cher, ranije Elton John ili Evander Holyfield, između brojnih ostalih. Od početka ove godine ta je ekskluzivna lokacija dobila još jednog stanara, čovjeka koji se zove Robert Herjavec. On je svoj novi stan platio 3,15 milijuna dolara što je nekih desetak posto njegova ukupnog bogatstva.

Herjavec je očito našeg podrijetla, no nije riječ, kao u toliko mnogo slučajeva, o drugoj ili trećoj generaciji. Robert Herjavec rođen je u Varaždinu, bratić je u nas daleko poznatijih Herjavca, pokojnog Anđelka i njegova brata Nevenka. No, njegova je sudbina ponešto drugačija od nekadašnjih spiritus movensa popularnog NK Varteks.

Vrlo rano, kao dijete, s roditeljima je emigrirao u Kanadu. Razlog gotovo pa uobičajen u to vrijeme, otac je zatvaran zbog govorenja protiv Titova režima, posla nije mogao dobiti. Tako Robert, koji je odrastao i u Zbjegu pokraj Slavonskog Broda, s osam godina dolazi s roditeljima na sjevernoamerički kontinent. Ne jednom istaknut će da su u Kanadu stigli bez igdje ičega. Na pitanje da to objasni, odgovorio je: – Doista bez ičega. Sve što smo imali stalo je u jedan kovčeg, a vrijedilo je 20 dolara. Otac je dobio posao u lokalnoj tvornici u Missisaugi, mjestu poznatom po brojnoj hrvatskoj zajednici, zarađujući tek 76 dolara tjedno.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (2)
Pogledajte sve

kako je mogao otvoriti tvrtku ako je dobio otkaz i nije imao placu, carina ,porezna di ste odkle????????????

Niste napisali koliko novaca su imale žene s kojima se družio….
zbilja nevjerojatna priča, s puno rupa i nelogičnosti…

New Report

Close