Otvoren novi studentski restoran

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2016. u 12:58
Foto: Grad Split

Investicija iznosi nešto više od 7 milijuna kuna

U Studentskom domu "Dr. Franjo Tuđman" u sklopu Kampusa otvoren je danas najveći studentski restoran  u Splitu, površine 1500 metara četvornih, s više od 400 sjedećih mjesta.

„Dobra prehrana jedan je od preduvjeta dobrog studiranja. I novi studentski dom jedan je od elemenata boljeg studentskog života u našem gradu , pa će u tom smislu Grad Split pomoći da se pronađe zemljište za izgradnju“, kazao je između ostalog Ivo Baldasar, gradonačelnik Grada Splita na svečanosti otvorenja nove studentske menze.

Sam događaj okupio je brojne uzvanike, od predstavnika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, do predstavnika splitskog Sveučilišta, brojnih fakulteta, Studentskog centra, udruga studenata, Hrvatske ratne mornarice, te gradskih vijećnika  i saborskih zastupnika.

Stenko Dell'Orco, ravnatelj Studentskog centra naglasio je da je ovo treća menza koju su otvorili ove godine, nakon "Indexa" u središtu grada, te restorana na Medicinskom fakultetu. Autori nove menze su arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić.
Sveučilišni rektor prof. dr. Šimun Anđelinović istaknuo je kako sama investicija iznosi nešto više od 7 milijuna kuna, te se zahvalio svim dosadašnjim ministrima znanosti koji su dali svoj doprinos u izgradnji sveučilišnog Kampusa u Splitu.

Komentirajte prvi

New Report

Close