Otvoren novi ‘retail park’ vrijedan 35 milijuna eura: Postao je najveće trgovačko središte u tom dijelu Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. travanj 2023. u 08:24
Foto: galerija bakar

“Na južnom dijelu zemljišta, za otprilike godinu dana, vrata će otvoriti još pet trgovina, samostojeći restoran brze prehrane McDonald’s i skladište, a investicija za drugu fazu iznosi više od 10 milijuna eura.

U Industrijskoj zoni Bakar na Kukuljanovu u srijedu je otvoren novi trgovački centar “Galerija Bakar”, na površini većoj od 30.000 četvornih metara, u koji je uloženo oko 35 milijuna eura, a posao će u njemu naći 350 djelatnika.

Kako se navodi u priopćenju “Galerije Bakar”, novi trgovački centar osmišljen je kao ‘retail park’, odnosno niz trgovačkih jedinica koje se nalaze u istom kompleksu, pri čemu svaka od njih ima zaseban vanjski ulaz.

Maloprodajna površina centra premašuje 30.000 četvornih metara, što ga ujedno čini i najvećim trgovačkim središtem u Bakru i okolici, a otvara se i 350 novih radnih mjesta te će se uprihoditi dodatna sredstava u lokalni proračun za razvoj infrastrukture i kvalitetniji životni standard građana, stoji u priopćenju.

“Trenutno se u Industrijskoj zoni Bakar gradi 20 hala, u tijeku je natječaj za projektiranje velikog sportskog centra s tri bazena i dvoranom te poslovnim prostorima, a sve smo bliže i realizaciji izgradnje dječjeg vrtića. Ove godine bit će zaposleno više od 500 ljudi u Industrijskoj zoni Bakar, od toga više od 350 u ‘Galeriji Bakar'”, kazao je Tomislav Klarić, gradonačelnik Grada Bakra.

U prvoj fazi izgradnje specijaliziranog trgovačkog centra Galerija Bakar 15 brendova otvorit će svoja vrata, a kupci će na raspolaganju imati 550 parkirnih mjesta. Ukupna investicija za prvu fazu iznosi oko 35 milijuna eura, naveo je Neven Marić, ispred investitora AM PS Lambda Nekretnine d.o.o.

“Na južnom dijelu zemljišta, za otprilike godinu dana, vrata će otvoriti još pet trgovina, samostojeći restoran brze prehrane McDonald’s i skladište, a investicija za drugu fazu iznosi više od 10 milijuna eura. Sve faze razvoja projekta od financiranja, kupnje zemljišta, projektiranja i najma prostora, gradnje te rekonstrukcije, ne bi bile moguće bez naših partnera Grada Bakra, Industrijske zone Bakar, nadležnih službi Grada Bakra i Primorsko-goranske županije te komunalnih poduzeća, BKS banke, poduzeća Brodokomerc Nova, tvrtke Spiller Farmer, Arhinet d.o.o., Elterm d.o.o. te naših zakupnika“ , istaknuo je Marić.

Komentirajte prvi

New Report

Close