Otvoren natječaj za 100 novih vrtića vrijedan milijardu kuna

Autor: Poslovni.hr , 13. lipanj 2018. u 10:17
Foto: Thinkstock

U Hrvatskoj se trenutno provodi 621 projekt ukupne vrijednosti potpore od 1,4 milijarde kuna koje financiramo upravo iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 12. lipnja 2018. godine novi natječaj za operaciju 7.4.1. vrijedan 1.000.000.000 kuna, a 500 milijuna kuna od toga iznosa namijenjeno je isključivo izgradnji, rekonstrukciji i opremanju dječjih vrtića. Ostatak raspoloživog novca osiguran je za vatrogasne domove, sportske terene, javne prometne površine i sličnu infrastrukturu koja će ruralni prostor učinili poželjnim mjestom za život i rad.

Mjera 7 Programa ruralnog razvoja RH kojeg provodi Ministarstvo poljoprivrede namijenjena je općinama i gradovima, a financira pokretanje, poboljšanje te proširenje brojnih usluga koje lokalnom stanovništvu unaprjeđuju kvalitetu života.

Prijave na novi natječaj za operaciju 7.4.1. će se zaprimati od 2. kolovoza do 14. rujna 2018. godine, a sve informacije dostupne su ovdje.

„U Hrvatskoj se trenutno provodi  621 projekt ukupne vrijednosti potpore od 1,4 milijarde kuna koje financiramo upravo iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja. Govorimo o infrastrukturi, vodovodima, pristupnim cestama, vatrogasnim domovima, o sadržajima koji nedostaju ruralnim prostorima, o mjestima za druženje, opuštanje, sport i uslužnim djelatnostima koje će poboljšati kvalitetu života na hrvatskom selu. Otvorili smo novi natječaj za milijardu kuna, od čega je polovica rezervirana isključivo za izgradnju i opremanje 100-njak dječjih vrtića. Naš je cilj da što više djece iz malih naselja u Hrvatskoj dobije pristup kvalitetnom predškolskom odgoju, a njihovi roditelji poticaj za povećanje svojih obitelji te uvjete za ostanak u ruralnom prostoru.“ – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Komentirajte prvi

New Report

Close