Otvoren 8. Internacionalni maslinarski simpozij

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2016. u 13:07
Foto: Thinkstock

Znanstvenici čuvenih instituta i sveučilišta iz 30-tak država prezentirati će u slijedećih nekoliko dana 200-tinjak znanstvenih radova.

Danas je u hotelu Le Meridien Lav u organizaciji splitskog Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša otvoren 8. Internacionalni maslinarski simpozij koji je okupio najveće svjetske maslinarske stručnjake na znanstvenu raspravu o najvažnijim temama i najnovijim otkrićima važnima za maslinarstvo i uljarstvo.

Znanstvenici sa čuvenih instituta i sveučilišta iz 30-tak država, kako onih vrlo iskusnih u maslinarstvu, tako i onih koji tek žele razviti uzgoj i proizvodnju prezentirati će u slijedećih nekoliko dana 200-tinjak znanstvenih radova. Znanstvenici će izložiti istraživanja o bakteriji koja izaziva masovno sušenje stabala maslina i koju još uvijek nema efikasne obrane. Tijekom simpozija planiran je obilazak nekoliko primjernih maslinika u Dalmaciji.
Simpozij se održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u ime grada domaćina skup je pozdravio zamjenik gradonačelnika Goran Kovačević

Komentirajte prvi

New Report

Close