Otvara se nova faza razvoja terminala

Autor: Poslovni dnevnik , 22. veljača 2015. u 21:59
Brod 'Gerda Maersk' dug je 367 m i najveći je brod u povijesti riječke luke/Nel Pavletić/PIXSELL

U Rijeci najjači svjetski brodari.

Na kontejnerski terminal Brajdica u riječkoj luci u petak je privezan najveći dosad brod u povijesti te luke, “Gerda Maersk” dužine 367 metara.

Kapaciteta je 10.150 kontejnerskih jedinica TEU, a u Rijeku je stigao u sklopu novog zajedničkog servisa brodara Maersk Line i MSC, istaknuto je na konferenciji u tvrtki Jadranska vrata, koja upravlja kontejnerskim terminalom na Brajdici. Ta dva najveća svjetska kontejnerska brodara lani su sklopila ugovor na 10 godina kojim će se povezivati tržišta Azije, Europe i SAD-a. Na servisu su angažirana 193 broda na 22 linije s ticanjem 77 luka, a kapacitet prevezenog tereta je 2,4 mil. TEU.

U sklopu servisa za jadranske je luke Kopar, Trst i Rijeka predviđeno ticanje jednom tjedno, s 15 brodova. Novi izvršni direktor tvrtke Jadranska vrata (AGCT) Alessandro Becce rekao je da je postignut cilj da se u Rijeku privuku najjači svjetski brodari. Zahvaljujući mogućnosti priveza najvećih brodova otvara se nova faza razvoja terminala, a cilj je snažnije otvoriti koridore prema susjednim zemljama, rekao je Becce.

Komentirajte prvi

New Report

Close