Otkriveno zbog čega je odgođeno otvaranje sljemenske žičare

Autor: Poslovni.hr , 23. travanj 2021. u 09:51
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić objašnjava da prometna infrastruktura nije definirana niti jednim zakonskim aktom.

Otvorenje sljemenske žičare zapelo je zbog buke, a u Gradu Zagrebu tvrde da se s dozvolom namjerno odugovlači zbog izbora, piše u petak Jutarnji list.

Zbog izvješća o mjerenju buke kasni izdavanje devete uporabne dozvole za projekt sljemenske žičare, koja obuhvaća donju postaju, kutnu postaju i stupove na trasi, a za koju Gradu Zagrebu ni Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata niti Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture već više od mjesec dana nisu dali mišljenje.

U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture tvrde da “buka” nije u njihovoj domeni. Pitanje buke nije u nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, odnosno ne spada u prometnu infrastrukturu, rekao je ministar Oleg Butković.

Na njih ih je, kažu u Gradu Zagrebu, isprva uputila Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata i to kako bi dobili mišljenje je li ta tema u domeni takozvane prometne infrastrukture, no ovih su im dana odgovorili da će to morati rješavati s Ministarstvom zdravstva.

I upravo oko toga – je li mišljenje o buci u domeni prometne infrastrukture ili nije – nastaje zavrzlama.

Sukladno tom zahtjevu Sanitarne inspekcije, Grad Zagreb je 17. ožujka ove godine od Ministarstva prometa zatražio predmetno mišljenje, no do današnjeg dana isto Ministarstvo nije dostavilo nikakvo mišljenje, nego je na sastancima i u telefonskim kontaktima predložilo da se ono, umjesto od Ministarstva, pribavi od Fakulteta prometnih znanosti, doznaje dnevnik u Gradu Zagrebu.

Državni tajnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Alen Gospočić objašnjava da prometna infrastruktura nije definirana niti jednim zakonskim aktom.

U Gradu Zagrebu, pak, to tumače kao “namjerno odugovlačenje”, navodno zbog lokalnih izbora, donosi Jutarnji list.

Komentirajte prvi

New Report

Close