Otkaze u Holdingu dobiva 500 radnika i bivših direktora

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. ožujak 2022. u 09:42
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Iz sindikata kažu da 80 posto onih koji su na popisu i trebaju tamo biti jer upravo na njih ukazuju već deset godina kao na neproduktivne zaposlenike s velikom plaćom.

Otkaze u Holdingu dobiva 500 radnika i bivših direktora, piše u srijedu Večernji list, navodeći da su sindikati uz popis imena, dobili i popis 280 slobodnih radnih mjesta koja će se ponudizi otpisanima.

Uz to predviđen je i novac za otpremnine, a svatko ima pravo na pet tisuća kuna po godini staža.

Djelatnici Holdinga su, kažu sugovornici Večernjeg lista, uzrujani, boje se tko će s kim piti kavu, a jučer su se mogle vidjeti i suze… “Ljudi su pred živčanim slomom. Kako i ne bi bili. Ima onih koji tu rade trideset godina, a imaju tek srednju stručnu spremu, teško će naći drugi posao”, govori jedna od onih koje su na popisu.

Ima tamo zvučnih imena. Najzanimljivija je lista na kojoj su bivši voditelji podružnica Holdinga, ali i neki koji su sad na višim pozicijama, njih ukupno 68, a koji spadaju, kako je navedeno, pod “grupu poslova suvišne organizacijske jedinice”.

Kako doznaje dnevnik, otkaz bi trebali dobiti i bivši predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić Kikaš, donedavni voditelj Čistoće Jure Leko, šef Službe za gospodarenje otpadom, Zaštitu okoliša, kvalitetu usluga i razvoj Trpimir Majcan, Ivan Markus, koji je bio zaposlen kao v. d. direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga, Anita Udovičić, bivša voditeljica podružnice ZGOS, donedavni šef Zrinjevca Igor Toljan, bivši direktor Čistoće Miljenko Benko, nekadašnji voditelji Tržnica Zagreb Zdenka Palac, Filip Borac i Stanko Gačić, bivši voditelj Zagrebačkih cesta Dragan Perić, Tatjana Vujović, nekadašnja pomoćnica člana uprave Zagrebačkog holdinga, Marija Zaharija koja je vodila podružnicu Upravljanje projektima, Ana Preost, bivša šefica Zagrebparkinga, Nenad Matić, savjetnik voditelja podružnice Robni terminali, Dinko Herman, pomoćnik voditelja Podružnice za financije, pravne poslove i analizu poslovanja u podružnici Zagrebparking…

Ima tu i onih koji su zaposleni u vrijeme dok je Holdingom “vladao” SDP, pa su još uvijek dio te stranke ili su joj bliski, a ima i HDZ-ovaca, govore u Holdingu.

Iz sindikata pak kažu da 80 posto onih koji su na popisu i trebaju tamo biti jer upravo na njih ukazuju već deset godina kao na neproduktivne zaposlenike s velikom plaćom, dok je 20 posto, kako ih zovu, “kolateralnih žrtava” za koje će se boriti.

Što se tiče poslova koji će im se ponuditi, traže se, među ostalim, komunalni radnici, majstori strojari, automehaničari, pomoćni radnici, radnici na “pauku’,alii rukovoditelji pojedinih službi u Zrinjevcu, šefovi gradilišta ili poslovnih jedinica, pišu novinarke Večernjeg lista Petra Balija i Hana Ivković Šimičić.

Komentirajte prvi

New Report

Close