Otkaz zbog covid-potvrde: Nastavnik pristao na sporazumni raskid ugovora, nije se htio testirati ni cijepiti

Autor: Poslovni.hr , 06. prosinac 2021. u 15:12
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nastavnik Tehničke škole Bjelovar, koji od 16. studenoga nije dolazio na posao jer se ne želi testirati, niti cijepiti, više nije djelatnik škole.

Kako je Jutarnjem listu potvrdio ravnatelj škole Dario Malogorski, sa zaposlenikom je u ponedjeljak potpisan sporazumni raskid ugovora o radu. Tomu su prethodila dva upozorenja pred otkaz.

Riječ je o nastavniku mlađe generacije, zaposlenom u školi 1. rujna. Ravnatelju škole je rekao da se ne slaže s mjerama te da iz vlastita principa ne pristaje na predočenje ikakvih potvrdi. Ravnatelj Malogorski ističe kako je nastavnik, ne želeći školi priuštiti ikakve daljnje probleme, pristao potpisati sporazumni otkaz.

“Povod raskidu ugovora je neslaganje s mjerama. Moram reći da kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto”, kaže Malogorski. Za to vrijeme, nastava za učenike organizirana je kroz zamjene koju su odrađivale njegove kolege.

Nastavniku iz Bjelovara ravnatelj je prije raskida ugovora u dva navrata slao putem pošte upozorenja pred otkaz, no u školu nije stizala povratnica, što znači da osoba nije preuzela poštu. Logično, s obzirom na to da je za ulazak u poštu potrebna covid-potvrda. Ravnatelj je zato upozorenja slao i putem elektroničke pošte. Na upozorenja nije dobio očitovanje djelatnika.

“Čuli smo se u četvrtak i petak, kolega je pristao na sporazumni otkaz, što znači da nemamo nikakvih potraživanja jedni prema drugima. U ovoj situaciju to je najbolje rješenje. U njegove principe ne mogu ulaziti, no naglašavam, kolega je doista bio korektan, osim što nije dolazio na nastavu pa smo morali organizirati zamjene”, rekao je ravnatelj.

Komentirajte prvi

New Report

Close