Oštra kritika na zagrebačku vlast: Voda u Zagrebu neće poskupjeti 15 nego 40 posto

Autor: Poslovni.hr , 23. siječanj 2023. u 16:07
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Napomenuo je da ne ulazi ima li potrebe za tim ili ne, ali da se mora obrazložiti zašto se nešto radi i što će građani dobiti s tim.

Zvane Brumnić, saborski zastupnik iz redova Socijaldemokrata, upitan je u N1 Studiju uživo za komentar poskupljenja vode u Zagrebu, Brumnić je kazao:

“To nije 15 posto. Oni kada govore o 15 posto, ne govore istinu. To je poskupljenje od 40 posto zato što se struktura cijene vode sastoji od nekoliko dijelova. Ako je problem voda, ta cijena je sada negdje oko 6 kuna, ako cijelu priču poskupite za 2 kune i nešto, onda na ovu cijenu vode ste ustvari poskupjeli 40 posto”, rekao je Brumnić.

Napomenuo je da ne ulazi ima li potrebe za tim ili ne, ali da se mora obrazložiti zašto se nešto radi i što će građani dobiti s tim.

“Bili smo svjedoci poskupljenja odvoza smeća za gotovo 100 posto. I dalje plaćamo račun koji smo plaćali dosad, a uz to kupujemo vrećice koje za normalno kućanstvo koštaju još 40, 50 kuna. Što smo dobili za to? Ništa. Izgradit će sortirnicu? Za koga? Zato što netko planira uvozit smeće iz okolice Grada Zagreba pa ga ovdje sortirat. Trenutno se govori da se problem otpada može riješit samo s energanom. Znate li što je to? To je spalionica koju je htio Bandić graditi samo se sada drugačije zove”, rekao je Brumnić ističući da je pitanje jesu li ta poskupljenja razumna i na dobrobit građana.

Komentirajte prvi

New Report

Close