‘Ostavka Ostojića ima dvije dimenzije’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. ožujak 2013. u 14:53
Dragutin Lesar; Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Za predsjednika Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutina Lesara ostavka ministra turizma Veljka Ostojića (IDS) ima dvije dimenzije od kojih je jedna posljedica afere u koju je, po njemu, “očito” bio uključen, a druga oslikava “veoma čudne odnose” između koalicijskih partnera IDS-a i SDP-a.

Za predsjednika Hrvatskih laburista – stranke rada Dragutina Lesara ostavka ministra turizma Veljka Ostojića (IDS) ima dvije dimenzije od kojih je jedna posljedica afere u koju je, po njemu, "očito" bio uključen, a druga oslikava "veoma čudne odnose" između koalicijskih partnera IDS-a i SDP-a.

"Jedna je dimenzija ostavke posljedica afere u koju je sada bivši ministar očito bio uključen ali tako dugo dok Povjerenstvo za sukob interesa ne da pravorijek ne možemo u to biti sto posto sigurni", rekao je Lesar Hini. Dodatno, kaže, zbunjuju različita Ostojićeva objašnjenja o slučaju kupoprodaje spornog zemljišta.

Druga dimenzija ostavke odnosi se na veoma čudne odnose između IDS-a i SDP-a koji su na nacionalnoj razini partneri, dok na lokalnoj razini SDP svom partneru "zabija nož u leđa", rekao je Lesar. "Ako Ostojić govori da se radi o hajci onda je hajku netko napravio", zaključio je Lesar, dodavši da Ostojić "očito aludira da iza te hajke stoji SDP".

U izjavi, koju je medijima danas poslalo Ministarstvo turizma, Ostojić je naveo da ostavku podnosi zbog pritisaka koji se posljednjih dana vrše na njega zbog čega mu hajka takvih razmjera onemogućuje da svoj posao obavlja na razini profesionalnosti koju su on i njegov tim uspostavili u proteklom razdoblju.

Lesar, međutim, smatra da se treba nositi s javnim pritiskom i da je, kad mediji i javnosti propituju o nekome nešto, onda teško to nazvati hajkom.

Upitan kako će se eventualni izlazak IDS iz koalicije odraziti na njezinu stabilnost, Lesar je rekao da vladajuća koalicija i bez IDS-ovih zastupnika ima većinu.

Njega ne bi čudio izlazak IDS-a jer je toj stranici, kaže, svojstveno da izlazi iz vladajućih koalicija.

Komentirajte prvi

New Report

Close