Osniva se strukovno udruženje autoškola

Autor: Marija Brnić , 19. veljača 2017. u 21:59
Ukidanja fiksne tarife sata zabrinjava instruktore/I. Č./PIXSELL

Uoči pregovora s Vladom i usklađivanja s direktivama EU o tržišnom natjecanju.

Nakon Splita i Pule, i vlasnici autoškola sa zagrebačkog područja danas osnivaju strukovnu skupinu pri županijskoj gospodarskoj komori.

Inicijatori smatraju kako će time steći uvjete za bolje pozicije u pregovorima koji im predstoje s nadležnim ministarstvima i HAK-om oko zakonske regulative koja se tiče njihovih usluga. Očekuje se na sjednici u zagrebačkoj komori razgovarati o izmjenama zakona o sigurnosti prometa na cestama i najavljenim izmjenama pravilnika koji uređuje poslovanje autoškola.

 Prijedloge tih propisa Vlada planira pripremiti u prvom tromjesečju, a u konačnici je, osim usklađivanja s europskim direktivama o tržišnom natjecanju, njima planirana liberalizacija tog tržišta u Hrvatskoj. Autoškole su negativno reagirale na takve najave, posebice na mogućnost ukidanja fiksne tarife nastavnog sata, što bi, prema njihovim upozorenjima, moglo za posljedicu imati još veći nered i cjenovnu neusklađenost među pojedinim gradovima, pa i pad kvalitete usluge, a posljedično time bi se ugrozilo i sigurnost u prometu.

Vlasnici autoškola drže i da su njihove usluge već izložene tržišnoj utakmici, te da nema prostora za daljnje smanjenje cijene njihovih instrukcija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close