Osijek postavio nove kamere, kontrolirat će nepropisno parkiranje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2024. u 10:59
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Postavljene su kamere visoke rezolucije i snimaju cijelo područje nadzora.

Na pet lokacija u Osijeku postavljene su kamere za nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja na javnim površinama, a prekršiteljima će, nakon evidentiranog prekršaja, kazna biti dostavljena na kućnu adresu, izvijestili su u četvrtak iz osječke Gradske uprave.

Kamere su postavljene radi bolje protočnosti i veće sigurnosti u prometu, a prve lokacije obuhvaćene video- nadzorom, ujedno su i i najkritičnije točke u gradu, stoji u priopćenju.

Postavljene su u središtu grada, u Kapucinskoj ulici, na dvije lokacije u Županijskoj ulici, potom u Ulici Hrvatske Republike gdje će se, uz ostalo, kažnjavati parkiranje na nogostupima, mjestima koja za to nisu predviđena, te na tramvajskim tračnicama i autobusnim stajalištima.

Kamera je postavljena i Trgu pape Ivana Pavla II, gdje će se kažnjavati parkiranje oko konkatedrale Sv. Petra i Pavla, kao i parkiranje u Pejačevićevoj ulici, gdje vozači parkiranju unatoč postavljenom znaku zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranje u pješačkoj zoni.

Prekršitelji će na kućnu adresu dobiti obavijest u kojoj će biti navedeni datum i sat prekršaja i propisana novčana kazna, a Zakonom o sigurnosti prometa na cestama za te je prekršaje propisana kazna od 30 eura.

Postavljene su kamere visoke rezolucije i snimaju cijelo područje nadzora, a iz osječke Gradske uprave poručili su da su to tek prve lokacije obuhvaćene video nadzorom.

Grad Osijek nastavit će s tim projektom dok se ne pokriju kritične lokacije u gradu, a radi osiguravanja protočnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, kao i podizanja razine komunalnoga reda na području grada, priopćeno je.

Komentirajte prvi

New Report

Close