Oružje i oprema za Azerbajdžan

Autor: Darko Bičak , 11. ožujak 2015. u 21:59
Luka Burilović (HGK) i general Zakir Hasanov, ministar obrane Azerbajdžana

Prilika za obrambenu industriju.

Hrvatska obrambena industrija kvalitetom se nametnula na svjetskim tržištima i danas je globalno prepoznatljiva, o čemu govori i podatak o povećanju izvoza za čak 90 posto u posljednje dvije godine, komentirao je predsjednik HGK Luka Burilović u ponedjeljak prilikom posjeta Komori ministra obrane Azerbajdžana generala zbora Zakira Hasanova.

General Hasanov susreo se s predstavnicima destak tvrtki iz sektora obrambene industrije, a tu su se našli: Adria-Mar Shipbuilding, Agencija Alan, Dok-Ing, Đuro Đaković Specijalna vozila, Atir, HS Produkt, Inkop, Insig2, Kap-Ko te Šestan-Busch. "S hrvatskom vojnom industrijom već smo razvili dobru suradnju, ali postoje velike mogućnosti i za njezino daljnje unapređivanje, osobito u području nabave vojne opreme te remonta starih vojnih brodova, za što će sigurno biti uspostavljeni kontakti", rekao je ministar Zakir Hasanov. General Milan Knežević, član Uprave Agencije Alan, predstavio je mogućnosti i proizvodne kapacitete hrvatske vojne industrije, iza koje stoji hrvatska Vlada, istaknuvši kako ona može ponuditi desetak proizvoda najviše svjetske klase po pristupačnim cijenama.

Kako je istaknuo, među ostalim, vrlo uspješne izvozne rezultate postiže tvrtka HS Produkt, koja je dosad plasirala tri milijuna komada pištolja na zahtjevno američko tržište, te tvrtka Šestan-Bush, čije su vojne kacige među najcjenjenijima na svjetskom tržištu vojne opreme. Šestan-Busch već je poslao kontingent od 5000 vojnih kaciga za potrebe oružanih snaga Azerbajdžana. Prema podacima DZS-a, u prvih 11 mjeseci 2014. ukupna robna razmjena između Hrvatske i Azerbajdžana iznosila je 353,7 milijuna dolara, što je porast od 61 posto u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close