‘Orešković je jedan vrlo opasan čovjek za Hrvatsku koji je došao s jednim ciljem – da nam sve rasproda’

Autor: Poslovni.hr , 09. lipanj 2016. u 06:52
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U trenutku kada ne funkcionira ni vlada niti parlament, on donosi neke odluke o rasprodaji onoga što vrijedi u Hrvatskoj. Danas odluke od LNG terminalu, prije neki dan je šaptom pao Končar. Mogu oni donositi odluke, ali o reformama, a ne o prodaji poduzeća, naglasila je.

"Prije svega bih htjela reći da SDP uopće nije pokrenuo inicijativu za ostavku Tomislava Karamarka, svi bi prešli preko afere Konzultantica. Mi smo napravili prvi korak i sada ćemo vidjeti kada ćemo napraviti drugi korak – kazala je u RTL Direktu potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

Taj korak ćete napraviti do idućeg petka?

– Da, zato što bi htjeli da što prije idemo na izbore jer već dugo nema ni vladu ni parlament. Gotovo da se dugo ništa ne radi, ili da kažem – rade se opasne stvari. Mislim da je gospodin Tihomir Orešković jedan vrlo opasan čovjek za Hrvatsku i njene građane. U trenutku kada ne funkcionira ni vlada niti parlament, on donosi neke odluke o rasprodaji onoga što vrijedi u Hrvatskoj. Danas odluke od LNG terminalu, prije neki dan je šaptom pao Končar. Mogu oni donositi odluke, ali o reformama, a ne o prodaji poduzeća.

Računate li na Most? Jeste li ih kontaktirali?

– Most je danas rekao da su oni za raspuštanje parlamenta, evo, mi ih pozivamo da dignu ruke za tu odluku i neka pokažu koliko vole Hrvatsku ili koliko im je stalo do njihovih fotelja.

Jeste li razgovarali o tome s nekim iz HDZ-a?

– Mislim da će se pokrenuti neke akcije u kojima će se vidjeti kome je stalo do napretka Hrvatske, a kome da ostane i dalje u parlamentu.

Ako se dogodi da HDZ odustane od opoziva vlade jer se nekako stvari sad smiruju, hoćete li vi odustajati od zahtjeva za raspuštanjem Sabora?

– Ne, zato što parlament ni vlada već dugo ne funkcioniraju. Mi smo postali zemlja slučaj, to nam već iz međunarodne zajednice govore. Po prvi put je Hrvatska doživjela da se ne može zadužiti zbog nestabilne političke situacije. Smatramo da vlada u bilo kakvom obliku je jedan eksperiment, od samog početka jedan vrlo loš eksperiment, a građani plaćaju tu cijenu. Najpoštenije je građanima vratiti njihov mandat – zaključila je Milanka Opačić.

Komentari (18)
Pogledajte sve

Opačićka nema baš zdrave pameti i lupeta po nalogu. Narod joj se smije jer zna da je ona totalna šteta.

Koga briga što trkelja ova šarena laža


Kao da je potpredsjednica nestranačke udruge građana GONG.

ima li GONG ikakve koristi od izbora ? jako bitno
[/quote].

Itekako ima koristi, jer se nadaju da će se Sdp vratiti kako bi oni mogli nastaviti ne raditi ništa a lagodno živjet , a ovako su nesigurni , stolac im izmiče ispod debelih dupeta a nikad ne znaš kad će im skroz izmaknuti. Hebi ga gadno je živjeti sa takvom neizvjesnoću .


Prije par dana sam bio kod prijateljice koja ima 57 godina i dobila je otkaz na poslu, a zdravstveno stanje joj je vrlo lose. Hoda uz staku i ne moze vise raditi. Prima neku sitnu naknadnu za nezaposlene, skoro nemoguce da ce moci dobiti mirovinu prije starosne, a buni se sto je Koncar prodao. Kada sam joj rekao, da zbog drzavnih firmi i sanacije njihovih gubitaka, njihovih placa po 7-8.000 kn, ona ne moze u invalidsku mirovinu, i da je ona morala raditi za 3.000kn. Tko je ikada iz privatnog sektora strajkao? Tko je ikada iz drzavnog sektora strajkao i zauzimao se za prava i jednakost radnika u privatnom sektoru????? Na kraj se i ona slozila sa mnom da je to sve istina.

Drzavna poduzeca posluju po principu da benifiti pripadaju politicarima i uhljebima, a gubitke uvijek saniraju gradjani.

Vecina ljudi nije svjesna da su milijarde ulupane u brodogradilista uzeti od skola i bolnica.

Ako zelite da politicari upravljaj tvrtkama, onda morate prihvatiti da cete imati standard zivota, zdravstvo, skolstvo kao i druge zemlje gdje politicari upravljaju tvrtkama.

New Report

Close