Orešković: Cilj je ubrzati rast gospodarstva iznad 2,5 posto

Autor: Poslovni.hr/H , 23. svibanj 2016. u 11:51
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

“U tom poslu ključna uloga pripada izvoznicima, onima koji su dokazali da se mogu natjecati na globalnom tržištu”, istaknuo je premijer.

U prva tri mjeseca ove godine svi pokazatelji rastu, od industrijske proizvodnje do investicija i zaposlenosti, a cilj je Vlade ubrzati rast gospodarstva na 2,5 i više posto, u čemu će ključnu ulogu imati izvoznici, kazao je u ponedjeljak predsjednik hrvatske Vlade Tihomir Orešković.

"Svi pokazatelji za prvi kvartal su pozitivni, rastu industrijska proizvodnja, investicije i zaposlenost. Vjerujemo da ćemo taj trend održati do kraja godine i ubrzati", kazao je Orešković na 11. konvenciji hrvatskih izvoznika u Zagrebu.

"Cilj ove vlade je da ubrza gospodarski rast na iznad 2,5 posto, na tri i više posto i da učini taj rast održivim. U tom poslu ključna uloga pripada izvoznicima, onima koji su dokazali da se mogu natjecati na globalnom tržištu", istaknuo je premijer.

U okviru 11. konvencije hrvatskih izvoznika održat će se i 9. dodjela nagrada najboljim domaćim izvoznicima u 2015. "Zlatni ključ", kao i središnja panel rasprava s temom "Digitalna ekonomija kao preduvjet rasta hrvatskog izvoza".

Komentirajte prvi

New Report

Close