Oprezno u prometu, represija se intenzivno nastavlja: U nekim PU najavili kada će i što najviše kontrolirati

Autor: Poslovni.hr , 17. siječanj 2020. u 10:42
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Neke od policijskih uprava koje prethodno najavljuju pojačane akcije nadzora u prometu to su učinile i pred nadolazeći vikend.

PU zagrebačka

'U noćne sate tijekom vikenda, od 17. do 20. siječnja 2020. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.', najavljeno je u PU zagrebačkoj.
PU međimurska

PU međimurska

Nakon što je bezuspješno lovila vozače koji nisu od mraza i leda dobro očistili stakla na svojim vozilima, PU međimurska sprema se za vikend u lov na mlade vozače.
'Policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave međimurske će noću sa subote na nedjelju, s  18. na 19.  siječnja od 20 do 4 sati provoditi operativnu akciju „Alkohol“.
Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.', poručili su iz PU međimurske.

PU varaždinska

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske provest će tijekom noći sa subotu na nedjelju, 18./19. siječnja, pojačane aktivnosti u prometu na suzbijanju prekršaja alkoholiziranosti sudionika u prometu u sklopu operativne akcije „Alkohol“.', poručeno je iz PU varaždinske.

PU krapinsko-zagorska

'Policija će i ovog vikenda pojačano nadzirati, prevenirati i sankcionirati najteže prekršaje u prometu. Policijska uprava krapinsko-zagorska kontinuirano će nastaviti s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, posebice tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel), te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja – recidivistima. Također će obratiti posebnu pozornost na kretanje i zadržavanje pješaka na kolniku, prelasku pješaka preko kolnika, na bicikliste koji prilikom sudjelovanja u prometu nisu pravilno označeni reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom ili drugom reflektirajućom oznakom ili u vožnji nemaju upaljena svijetla. S obzirom na najavljenu prognozu vremena tijekom vikenda, kontrolirat će se i zimska oprema na motornim vozilima, građane molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku, te smanje brzinu kretanja i povećaju razmak između vozila.', najavili su iz PU krapinsko-zagorske.

PU virovitičko-podravska

U cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i predstojećeg vikenda policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu.
Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda u subotu / nedjelju, 18./19. siječnja od 22 – 06 sati, će na području cijele policijske uprave biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

PU splitsko-dalmatinska

'Na prometnicama na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske policija nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti u prometu i  tijekom nadolazećeg vikenda. Provodit će se pojačani nadzor vozila i vozača posebno u večernjim i noćnim satima usmjeren na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, posebice prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa i  nepropisne uporabe mobitela, a aktivnosti će se usmjeriti i na ponavljače teških prekršaja u prometu tzv.“recidiviste“.', poručeno je.

PU istarska

'Policija će stoga, radi poboljšanja stanja sigurnosti cestovnog prometa, na području Policijske postaje Labin 17. i 18 siječnja od 12 do 16 sati, provesti prometnu akciju kontrole brzine kretanja i kontrole alkoholiziranosti vozača. Za vrijeme prometne akcije policijski službenici će pojačano mjeriti brzinu kretanja vozila i alkotestirati vozače.', najavili su iz PU istarske.

PU koprivničko-križevačka

'Na području Policijske uprave uoči obilježavanja narodnog blagdana „Vincekovo“, u petak, 17. siječnja, u prijepodnevnim satima provest će se preventivna akcija usmjerena na događanje što manjeg broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači i ostali sudionici u prometu pod utjecajem alkohola. Tom prilikom građanima će se ukazati na nužnost poštivanja prometnih propisa i negativan utjecaj alkohola na sudionike u prometu, a posebice na vozačke sposobnosti. Preventivna akcija provest će se na više lokacija na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.', najavili su iz policije.

Podsjetimo na kraju da mnoge PU ne najavljuju još uvijek svoje pojačane akcije, nego samo navode rezultate sve veće prometne represije. Tako da budite oprezni na području cijele Hrvatske kako Vincekovo ne bi proslavili u zatvoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close