Oprezno u prometu: Neke PU od danas najavile ‘pojačane aktivnosti’

Autor: Poslovni.hr , 14. veljača 2020. u 11:09
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Poštujte prometne propise, prilagodite brzinu stanju i uvjetima na kolnicima, ne sjedajte za volan ukoliko ste prethodno konzumirali alkohol ili druga opojna sredstva i za vrijeme upravljanja vozilom ne koristite mobitel i ne poduzimajte radnje koje bi Vam mogle odvući pažnju od upravljanja vozilom, već pažnju usmjerite na vožnju i prilike na cestama, poručili su iz policije

U noćne sate tijekom vikenda, od 14. veljače do 17. veljače 2020. godine, na području Policijske uprave zagrebačke provest će se preventivno represivna akcija pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerena prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“, a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Pojačan nadzor najavila je i PU splitsko-dalmatinska, PU virovitičko-podravska, a drugi vikend za redom i PU požeško-slavonska.

‘Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere’, najavili su.

Podsjetimo da mnoge PU u Hrvatskoj samo pak izvješćuju o rezltatima pojačanog nadzora, stoga budite na oprezu u cijeloj Hrvatskoj.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close