Oprezno s kupnjom online: Karlovčanin ostao bez 14.000 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2020. u 10:52
FOTO: Pixabay

Iz policije kažu i da bi nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

Policija je u petak upozorila na oprez zbog internetskih prijevara, nakon što je Karlovčanin prijavio da je ostao bez preko 14 tisuća kuna koje je online uplatio za fotoaparat.

Prevareni 41-godišnjak je prijavio da je putem interneta s nepoznatom osobom iz inozemstva dogovorio kupnju fotoaparata i u siječnju ove godine uplatio novac. Potom je zaprimio obavijest da je profil hakiran i blokiran te da zbog toga ne može dobiti povrat uplaćenog novca.

Kako da mu fotoaparat nije isporučen niti je ostvario povrat novca, događaj je prijavio policiji.

Policija je tim povodom uputila upozorenje građanima da povećaju oprez prilikom internetske kupovine, posebno ukoliko kupuju skuplje stvari i to od osobe koja ne živi u njihovoj blizini i ne ostavlja mogućnost osobnog preuzimanja kupljene robe

Kažu i da bi nerazmjerna cijena nekog predmeta u odnosu na tržišnu kupcima bi svakako trebala biti jasno upozorenje da bi se moglo raditi o prijevari.

S obzirom da se radi o kaznenom djelu prijevare građani mogu takve slučajeve prijaviti policiji koja će poduzeti mjere da se počinitelj otkrije i ovisno o nastaloj šteti prema njemu pokrenuti odgovarajući postupak, zaključuju u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Policija bi mu trebala udariti par ćuški zbog glupavosti, a ne trošiti novce sviju nas da sad traže iglu u plastu sijena.

Postoji toliko specijaliziranih online trgovina da stvarno treba biti mazohist pa slati 14000 kn nepoznatoj privatnoj osobi.

New Report

Close