Oprez, policija četiri dana provodi danonoćne kontrole

Autor: Poslovni.hr , 08. studeni 2019. u 10:00
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

‘Kako bi održali povoljno stanje sigurnosti cestovnog prometa, s obzirom na činjenicu da u ponedjeljak, 11. studenoga 2019. godine slavimo Dan Svetog Martina – „Martinje“ kada postoji rizik da će određeni dio vozača koji su konzumirali alkohol upravljati vozilom, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će od 8. do 12. studenog 2019. godine, od 22 do 6 sati pojačano postupati u prometu u cilju sprječavanja i sankcioniranja činjenja najtežih prometnih prekršaja’, poručili su iz PU zagrebačke, a građani mogu očekivati ‘pojačano postupanje’ i na području ostalih PU od kojih se neke također unaprijed najavile akcije.

'Alkotestirat će se svi zaustavljeni vozači, nadzirat će se brzina kretanja vozila, korištenje sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima i korištenje dječje sjedalice te nepropisna uporaba mobitela u vožnji te drugih prekršaja koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.
 
Ujedno, tih će datuma i tijekom dana policijski službenici kroz redovnu službu pojačano nadzirati i sankcionirati prekršaje vožnje pod utjecajem alkohola i droga te prekoračenja brzine.
           
            Preporuke za vozače koji konzumiraju alkohol:
 
–           ne sjedajte za upravljač vozila,
–           osigurajte si prijevoz,
–           razmislite, cijena jedne runde pića iznosi koliko i taksi prijevoz do kuće,
–           ne dozvolite da postanete crna statistička brojka,
–           ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan,
–           imajte u vidu da vozač pod utjecajem alkohola ne dovodi u opasnost samo sebe već i sve ostale sudionike u prometu
–           budite odgovorni prema sebi i drugima
 
Napominjemo da kada su u pitanju najteži prometni prekršaji, a osobito prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, policija uz mjere propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama prema vozaču pod utjecajem alkohola, sukladno Prekršajnom zakonu, primjenjuje i posebne mjere, odnosno:
 
–           donosi naredbu o smještaju vozača pod utjecajem alkohola u posebnu prostoriju – najduže na 12 sati ili
–           uhićuje i uz optužni prijedlog počinitelja prekršaja privodi sucu za prekršaje', poručili su iz policije.

Komentirajte prvi

New Report

Close