Oprez, idućih tjedan dana poreznici i carinici u nadzoru, na meti tri nove djelatnosti

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2019. u 16:40
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

U razdoblju od 23. do 29. svibnja 2019. godine pojačane nadzore fiskalizacije provodit će službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom.

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske 's ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze'.

Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost:

1. proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda,
2. iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije i
3. hoteli i sličan smještaj.

 Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 23. do  29. svibnja 2019. godine.

"Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu", navode u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Bilo bi dobro da ovako krenu u provjeravanje imovine politicara, zadnjih 20 godina da ispitaju tokove novca i od kojeg kapitala su stekli te kuce i stalo :)))

A da nemogu, jer i oni imaju prste u pekmezu, heh

New Report

Close