Opet raskinuli predugovor za koncesiju

Autor: Suzana Varošanec , 14. veljača 2017. u 22:01
Član Upravnog vijeća Marko Potrebica/G. Jelavić/PIXSELL

Ne bude li dogovora do listopada, natječaj će se poništiti, kažu u Lučkoj upravi.

Slučaj sporne koncesije za terminal u Gružu dobio je epilog: novo Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik, nakon pravnog mišljenja odvjetničkog društva Uskoković i partneri, raskinulo je predugovor s odabranim koncesionarom Dubrovnik International Cruise Port Investment (DICPI).

U meritumu je to ista odluka kao ona iz srpnja 2016., koju je odlučujući po žalbi DICPI-ja Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture iz formalnih razloga poništilo u sječnju. No, postoji velika razlika, a to je kvalitetnije obrazloženje: po uvjerenju članova Upravnog vijeća ta je razlika ključna zbog jake pravne pozicije ako dođe do nove žalbe DICPI-ja.

Upravo žalba ili pokretanje arbitraže, dvije su opcije koje pred koncesionara stavlja nova odluka, kaže član Upravnog vijeća Marko Potrebica, a navodi da je odluka jednoglasna.  "Poruka je to zajedništva u zaštiti nacionalnih interesa i interesa građana Dubrovnika, a koncesionaru također poručujemo da ovaj model gradnje terminala nije prihvatljiv. Preduhitrili smo i situaciju da nepovoljno rješenje bude u opticaju dok Upravni sud ne bi riješio tužbu. Ako se dogovor ne postigne do listopada, što je rok temeljem natječaja, automatski će doći do poništavanja natječaja", kaže Potrebica. 

Komentirajte prvi

New Report

Close